Petak, 8. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

2 C°

PLAŽA IZ SNOVA

Turisthotel ulaže više od 65 milijuna kuna u Zaton Holiday Resort

Autor: ZL

29.11.2022. 13:41
Turisthotel ulaže više od 65 milijuna kuna u Zaton Holiday Resort


Zadarska turističko – ugostiteljska kompanija Turisthotel najavila je novu investiciju u vrijednosti većoj od 65 milijuna kuna u projekt novog ugostiteljsko – zabavnog centra na plaži u sklopu Zaton Holiday Resorta. Radi se o novom konceptu ugostiteljsko – zabavnih sadržaja u središtu resorta koji će gostima pružiti vrhunska eno-gastro iskustva, opuštanje u VIP zoni s bazenima i sunčalištem te uživanje u atraktivnim glazbeno-scenskim događanjima.


Na mjestu starog kompleksa zabavnog centra izgrađenog početkom 80-ih godina niknut će tako novi, moderni objekt površine četiri tisuće kvadrata s različitim ugostiteljsko-zabavnim sadržajima te VIP zonom s dva bazena i sunčalištem na krovu. U prizemlju objekta bit će smješten restoran s kuhinjom, dok će na vanjskom prostoru biti terase i pozornica za zabavna događanja. Na katu će se nalaziti dva otvorena bazena sa sunčalištem i lounge barom.


Održivost u poslovanju


– Ovim projektom još jednom dokazujemo da smo, prije svega, orijentirani na ulaganja u kvalitetu. To je naš strateški imperativ za daljnji rast, ali i za dodatnu prepoznatljivost na domaćem i inozemnom tržištu. Sve naše dosadašnje investicije i velik broj zadovoljnih gostiju to i potvrđuju. Poseban naglasak u budućnosti želimo staviti i na održivost u poslovanju, ne samo kao preduvjet za postizanje poslovnih ciljeva, već i kao važan alat za stvaranje održivog razvoja i odgovornog korištenja prirodnih resursa bez negativnog utjecaja za okoliš kako bismo prirodu sačuvali za buduće generacije, ispričala je Meri Matešić Sičić, predsjednica Uprave Turisthotela.
Ovaj projekt prihvaćen je i od strane Nadzornog odbora Turisthotela, kao i plan kapitalnih ulaganja za razdoblje od 2023. do 2028. godine, prema kojem ta kompanija u nadolazećem petogodišnjem razdoblju planira izgradnju novih te održavanje postojećih objekata i sadržaja u Zaton Holiday Resortu i u drugim destinacijama u kojima posluje.


Dva nova hotela u Zadru


Naime, planirana je i rekonstrukcija preostalih apartmana s tri zvjezdice i njihovo podizanje na razinu četiri zvjezdice te izgradnja i uvođenje novih objekata i sadržaja u poslovanje Zaton Holiday Resorta. Taj razvojni ciklus trebao bi biti zaokružen Aenona Parkom – novim kampom, hotelom i sportsko-zabavnim sadržajima u sjevernom dijelu resorta. Osim toga, u planu je i izgradnja hotela unutar zadarske gradske jezgre, na mjestu nekadašnjeg kina Pobjeda, te prenamjena Boutique Hostela Forum u hotel.


Turisthotel je tvrtka s pedeset godina dugom tradicijom u djelatnosti ugostiteljstva i turizma. U tih pola stoljeća poslovanja Turisthotel je kontinuirano rastao i postao jedna od najvažnijih turističko-ugostiteljskih kompanija na zadarskom području, ali i u Hrvatskoj. Stalna ulaganja i unaprjeđenje usluga i sadržaja rezultirala su mnogobrojnim nagradama i priznanjima struke. Kao predvodnika trendova u kamping turizmu, danas Zaton Holiday Resort prepoznaju i najzahtjevniji gosti iz čitave Europe.