Srijeda, 19. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Vino na usnama

Nosimo malo drugačiji tip ruževa. U najljepšim nijansama crvene!

Autor: Mija Dropuljić

30.09.2023. 07:36
Nosimo malo drugačiji tip ruževa. U najljepšim nijansama crvene!

Foto: iStock

Jesen je rezervirana za dozu glamura s modnih pista.Kad se kod kuće pogledate u ogledalo nakon duge večeri s prijateljima i jedne čaše crnog vina previše, obično se šokirate kad vidite da su vam usne poprimile prilično neuglednu nijansu crvene.


Pa kako su onda usne od crnog vina bile najnoviji trend šminke na TikToku?


@jessmarak Effortless and easy 💄🍷 Signature Lip in color L’Avenue @merit #meritbeauty #gifted #redwinelips #winestainedlip #makeuplook #burgundylipstick #lipstick #liplook #redlips #makeuptutorial #makeuphack #beauty #beautytok ♬ Pretty Girl – Clairo

Takozvane “Usne umrljane vinom” također se odnose na crno vino u najširem smislu, ali ga ne morate piti. Šminka je vjerojatno jedna od najzanimljivijih alternativa klasičnoj crvenoj boji usana i djeluje prilično seksi i opako.
Trend usana od crnog vina započeo je na tjednu mode tijekom revija proljeće/ljeto 2023. Na reviji su manekenke na usnama imale tamnu crvenu nijansu ruža koja djeluje blago zamućeno i dodaje određenu dozu glamura inače suzdržanom i decentnom make upu. 


Crveno sjenilo


Za savršene usne natopljene crvenim vinom, najbolje je raditi s različitim nijansama crvene. Odaberite tamne nijanse i nježno utapkajte usne ružem.


Blendajte ruž tako da postaje sve svjetliji prema vanjskoj strani usana. Na kraju, možete upotrijebiti i crveno sjenilo i pažljivo ga rasporediti po usnama.


Zatim sve fiksirajte pomoću balzama za usne, ali pazite da vam rubovi usana ne izgledaju previše ravnomjerno jer je cijela poanta pomalo nemaran izgled.


@girlswhoclink Loving this Merlot red💄✨4 more colors to try!! #wineliptint ♬ Just A Girl – No Doubt

Blaga pigmentacija


Još jedan TikTok trend koji dobro pristaje uz usne od crnog vina su takozvani lip stains.


Ovi posebni ruževi za usne, koji se nazivaju i tonovima za usne, često su lijepo upakirani u staklene bočice i izgledaju poput boce minijaturnog crnog vina.


Boja se nanosi malim aplikatorom i pruža blagu pigmentaciju na usnama koja traje čitav dan.