Srijeda, 7. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Iznenađenje u moru

Nešto što se ne viđa svaki dan. Plivač pronašao poruku u boci koja je putovala gotovo 500 kilometara

Autor: Lucija Sučić

02.03.2023. 06:35
Nešto što se ne viđa svaki dan. Plivač pronašao poruku u boci koja je putovala gotovo 500 kilometara

Foto: Facebook, Pexels

"Ocean mi uvijek priredi nevjerojatna iznenađenja, ali ovo je bila sljedeća razina koju neću zaboraviti"Scott Gutterson, plivač koji je nedavno posjetio plažu u Novom Južnom Walesu u Australiji pronašao je nešto što je i sam rekao da se ne viđa svaki dan – poruku u boci prekrivenu školjkama, za koju se ispostavilo da je putovala gotovo 500 kilometara!


Boca je sadržavala poruku od djevojčice po imenu Vicki, koja je napisala da je bocu u vodu bacio njezin otac, koji je u mornarici, a bocu je “porinuo” u more u blizini obale Newcastlea 9. prosinca 2020.


“Imam 10 godina i danas je 4.12.2020., dan prije tatinog rođendana, a moj rođendan je 30.9.2010.”, napisala je Vicki.
Gutterson je rekao da je iskoristio kontakt podatke iz poruke kako bi razgovarao s Vicki, koja sada ima 12 godina, i njezinim ocem.


“[Otac] nije mogao vjerovati svojim ušima kada sam rekao da imam pismo njegove kćeri u ruci i kada je čuo mjesto gdje je boca pronađena”, napisao je Gutterson na Facebooku.


Također je rekao da planira osobno vratiti bocu obitelji tijekom Uskrsa, te je zaključio mišlju: “Ocean mi uvijek priredi nevjerojatna iznenađenja, ali ovo je bila sljedeća razina koju neću zaboraviti”.