Subota, 24. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Priča za pamćenje

Čovjek pronašao poruku u boci staru gotovo 40 godina. Evo što je u njoj pisalo

Autor: Lucija Sučić

28.01.2023. 08:22
Čovjek pronašao poruku u boci staru gotovo 40 godina. Evo što je u njoj pisalo

Foto: Fexels, FacebookČovjek koji je plovio rijekom u Louisiani pronašao je poruku u boci staru gotovo 40 godina i uspio kontaktirati autora.


Jeremy Weir ispričao je, kako prenosi UPI, da je plovio Bisernom rijekom u blizini Bogalusa kada je ugledao staru bocu piva Grolsch u vodi.


Weir je donio bocu kući, te je njegova žena primijetila nešto unutra. Otvorila je bocu i pronašla rukom napisanu poruku trogodišnjeg Davida Blanksa.
Poruka, očito napisana uz pomoć Blanksove obitelji, datira iz 4. lipnja 1983. te je na njoj između ostalog i telefonski broj na koji je David napisao da mu se nalaznik boce javi.


U prijevodu, čitava poruka glasi: “Za pronalazača moje tajanstvene boce, moje ime je David i živim u Jacksonu, Mississippi. Imam 3 godine. Ako pronađete moju bocu, nazovite me na ###-###-####. Svu sreću i sretan lov!”.


Taj broj, ispostavilo se, fiksni je telefon koji još uvijek koriste njegovi roditelji.


Blanksovi roditelji dali su Weiru njegov trenutni telefonski broj, te je uspio stupiti u kontakt s Davidom i njegovom ženom, ali i rođacima koji su bili prisutni u trenutku kada je mali David bacio bocu u vodu – oko 56 kilometara od mjesta gdje ju je Weir pronašao.


Weir je rekao da se nada da će se uskoro sastati s Blanksom kako bi mu vratio bocu i poruku.