
Foto: Pixabay
Okus mu je mješavina krumpira i bundeve te je sladak
Slatki krumpir ili batat slatkastog je okusa i izduženiji je od klasičnog krumpira.
Veći je (teži oko 150 g, ali može težiti i do 3 kg), pulpa mu je kremastije konzistencije, a okus je mješavina krumpira i bundeve.
Izvrstan je pečen i to u kombinaciji s medom pa vam predlažemo da isprobate recept za batat pečen u medu.
Sastojci za 4 osobe:
- 500 g batata
- 40 ml meda
- 3 žlice maslinovog ulja
- 20 g senfa
- 2 grančice svježeg ružmarina
Priprema: Krumpir operite i narežite na ploške debljine 0,3-0,4 cm. U posudi pomiješajte ulje sa senfom, medom i nasjeckajte ružmarin.
Dodajte kriške slatkog krumpira i lagano promiješajte da se dobro naulje bez lomljenja kriški.
U međuvremenu zagrijte pećnicu na 190° i posložite ploške krumpira u tepsiju obloženu papirom za pečenje, posolite i popaprite.
Pecite 1 sat, okrećući kriške na polovici pečenja. Poslužite odmah.
najnovije
najčitanije
Crna Kronika
Sletio s nadvožnjaka
Najmanje 20 mrtvih u nesreći talijanskog autobusa u blizini Venecije
Sport
Regionalna liga
Pobjeda Zadra 1952 za najavu boljih dana
Hrvatska
EUROPSKI PARLAMENT
Hrvatski eurozastupnici za mjere protiv Srbije zbog napada na Kosovu
Zadar & Županija
Rođeni Sutomišćanin
Bodul s Ugljana: U njujorškoj Plazi ostvario sam svoj – američki san
Zadar
Jesensko čišćenje
Radnici Čistoće očistili staklene ploče na Trgu Petra Zoranića
Županija
dug za cestu
Općina Stankovci u blokadi!
Zadar
STABILIZACIJA TRŽIŠTA
Promet nekretninama u Zadarskoj županiji pao za više od 20 posto
Zadar
kod divlje svinje
U Zadarskoj županiji potvrđen prvi slučaj afričke svinjske kuge
Zadar & Županija
Rođeni Sutomišćanin
Bodul s Ugljana: U njujorškoj Plazi ostvario sam svoj – američki san
Zadar
VAŽNA KARIKA