
Foto: Pixabay
Okus mu je mješavina krumpira i bundeve te je sladak
Slatki krumpir ili batat slatkastog je okusa i izduženiji je od klasičnog krumpira.
Veći je (teži oko 150 g, ali može težiti i do 3 kg), pulpa mu je kremastije konzistencije, a okus je mješavina krumpira i bundeve.
Izvrstan je pečen i to u kombinaciji s medom pa vam predlažemo da isprobate recept za batat pečen u medu.
Sastojci za 4 osobe:
- 500 g batata
- 40 ml meda
- 3 žlice maslinovog ulja
- 20 g senfa
- 2 grančice svježeg ružmarina
Priprema: Krumpir operite i narežite na ploške debljine 0,3-0,4 cm. U posudi pomiješajte ulje sa senfom, medom i nasjeckajte ružmarin.
Dodajte kriške slatkog krumpira i lagano promiješajte da se dobro naulje bez lomljenja kriški.
U međuvremenu zagrijte pećnicu na 190° i posložite ploške krumpira u tepsiju obloženu papirom za pečenje, posolite i popaprite.
Pecite 1 sat, okrećući kriške na polovici pečenja. Poslužite odmah.
najnovije
najčitanije
Kultura
gradska knjižnica
Književnik Sven Popović predstavio knjigu ‘Mali Levijatan’
Zadar
javna sociologija
Dražen Šimleša: ‘Društvena ekonomija vraća profit zajednici’
Vaterpolo
U 19 I 30
Nikica Gulin i Marin Jovančević najavili večerašnji susret protiv Mornara
Feelgood
vrata i čuvari
Pokušajte riješiti jednu od najpoznatijih zagonetki na svijetu
Svijet
nastavak nereda
Pedesetak uhićenih u sklopu istrage protiv gradonačelnika Istanbula
INFOteka turizma
Okusi otoka
Dvojica braće iz Kali – Nino i Lari – prigrlili su stoku, masline i more: ‘OPG Lungić nudi samo prvoklasno…’
Zadar
Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zadra
ERLIĆ: Idemo u punu profesionalizaciju gradske uprave i firmi, natječaje će nadgledati i vanjske kontrole!
INFOteka turizma
SALI
Obitelj Filipi važan je dio maslinarskog nasljeđa na Dugom otoku! ‘S maslinarstvom smo krenuli…’
INFOteka turizma
LJUBAČ
Dolazak kod Duševića povratak je korijenima: ‘Kada spojite ljubav, znanje i tradiciju…’
Zadar
donosimo detalje