Foto: Pixabay
Okus mu je mješavina krumpira i bundeve te je sladak
Slatki krumpir ili batat slatkastog je okusa i izduženiji je od klasičnog krumpira.
Veći je (teži oko 150 g, ali može težiti i do 3 kg), pulpa mu je kremastije konzistencije, a okus je mješavina krumpira i bundeve.
Izvrstan je pečen i to u kombinaciji s medom pa vam predlažemo da isprobate recept za batat pečen u medu.
Sastojci za 4 osobe:
- 500 g batata
- 40 ml meda
- 3 žlice maslinovog ulja
- 20 g senfa
- 2 grančice svježeg ružmarina
Priprema: Krumpir operite i narežite na ploške debljine 0,3-0,4 cm. U posudi pomiješajte ulje sa senfom, medom i nasjeckajte ružmarin.
Dodajte kriške slatkog krumpira i lagano promiješajte da se dobro naulje bez lomljenja kriški.
U međuvremenu zagrijte pećnicu na 190° i posložite ploške krumpira u tepsiju obloženu papirom za pečenje, posolite i popaprite.
Pecite 1 sat, okrećući kriške na polovici pečenja. Poslužite odmah.
najnovije
najčitanije
Ostali sportovi
2. Futsal liga
Malom Parizu mjesni derbi, kriza Sukošana
Zadar & Županija
vrijedno djelo
Plenković će papi darovati knjigu koju je uredila zadarska profesorica
Zadar & Županija
PITANJE SA SKUPŠTINE
Mate Lukić: Županija plaća liječenje Egipćanina optuženog za napastvovanje! Bolnica: Nije istina
KK Zadar
ABA liga, 9. kolo
Košarkašima Zadra večeras u goste stiže Vienna, protivnik po mjeri ali i vrlo opasan
Footopis
MARSEJSKI RULET
Doživjeli su bolno prizemljenje, odgojili su zvijezde, a sada žele svrgnuti ‘kralja’ s trona
Crna Kronika
Nesreća
ZAVRŠEN OČEVID 26-godišnjeg radnika pregazio 19-godišnji kolega
Zadar
NE ZNA SE KRIVAC
OBRAT! Šibenski aktivist uhićen zbog sumnje da je razbio spomen-ploču sad će tužiti policiju
Zadar
Nova funkcija
Bivši župan postao savjetnik, evo gdje će raditi
Scena
ĐURĐICA BARLOVIĆ
Pjevačka ikona preminula je prije 33 godine u zadarskoj bolnici, ostavila je neizbrisiv trag
Hrvatska
UŽASNE UVREDE!