Petak, 22. studenog 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Uz dodatak tikve

Ljubitelji tjestenine jednostavno moraju isprobati ovu kremastu verziju s feta sirom

Autor: Mija Dropuljić

13.11.2023. 08:32
Ljubitelji tjestenine jednostavno moraju isprobati ovu kremastu verziju s feta sirom

Foto: iStock

Popularno jelo dobiva jesensku nadogradnju u kojoj rajčice zamjenjuje Hokkaido tikva.



Internet je ispunjen sjajnim gastro blogovima i stranicama i svako malo neki recept postane trendi i okupira pozornost ljubitelja dobre hrane.


Tako je u zadnje vrijeme trend tjestenine s feta sirom izazvao toliku pažnju i oduševljenje na internetu da se čini kao da ovo kremasto jelo rade baš svi.


Princip je jednostavan: u posudu za pečenje stavi se cijeli blok feta sira, potom se sir otopi u pećnici i u kombinaciji s uljem, začinima i (u originalu) rajčicama i dobije se posebno ukusan obrok.




No sada ovo popularno jelo dobiva jesensku nadogradnju u kojoj rajčice zamjenjuje Hokkaido tikva.


Tako nastaje kombinacija koja se savršeno slaže i osigurava rajski, kremasti okus. Svim ljubiteljima tjestenine ovo jesensko jelo mora biti na jelovniku!


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Syntha 🌾 (@slight_pearl)


Sastojci: 


  • 300 g Hokkaido tikve
  • 1 blok feta sira
  • 1 glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • maslinovo ulje
  • Sol i papar
  • 200 g tjestenine po izboru (na primjer špageti)
  • Sjemenke bundeve (za ukras) 

 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Melina Hammer (@melinahammer)


Priprema:


Hokkaido tikvu grubo nasjeckajte na kockice i stavite u vatrostalnu posudu za pečenje. U sredinu stavite cijelu fetu, dodajte luk i češnjak narezan na četvrtine. Prelijte maslinovim uljem, posolite i popaprite te stavite peći na 180 stupnjeva 20 minuta. U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama. Izvadite vatrostalnu posudu iz pećnice, stavite sve u blender s malo vode od kuhanja tjestenine i blendajte dok ne postane kremasti umak.


Špagete prelijte umakom i na tanjuru ukrasite poprženim bučinim sjemenkama.