Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

SRETAN KRAJ

Uhvaćen lav koji je pobjegao iz cirkusa u talijanskom gradu, kamere ga snimile kako šeće ulicama

Autor: Hina

12.11.2023. 11:45
Uhvaćen lav koji je pobjegao iz cirkusa u talijanskom gradu, kamere ga snimile kako šeće ulicama


Nadležne vlasti uspjele su u lokalni cirkus blizu Rima vratiti lava koji je pobjegao i satima lutao ulicama grada Ladispoli, a gradonačelnik je izrazio nadu da će događaj probuditi savjest i dokinuti eksploataciju životinja u cirkusu.


Gradonačelnik Alessandro Grando koji upravlja gradom od nekih 40.000 stanovnika, pozvao je u subotu navečer sugrađane da ne napuštaju kuću dok policija i osoblje cirkusa ne uhvate bjegunca.


Videosnimke koje su objavili talijanski mediji, a čiju vjerodostojnost agencija AFP nije mogla potvrditi, pokazuju odraslog lava koji noću šeta pustim ulicama.
U 22:30, više od pet sati nakon prve poruke građanima, Grando je na svojoj stranici Facebooka objavio da je “lav sediran i uhvaćen”.


“Sada će se za njega pobrinuti osoblje cirkusa”, dodao je gradonačelnik i zahvalio hitnim službama i volonterima na pomoći “u satima velike zabrinutosti”.


“Nadam se da će ova epizoda probuditi savjest i da ćemo konačno prekinuti eksploataciju životinja u cirkusu”, napisao je gradonačelnik.


Pretpostavljajući da bi neki stanovnici mogli podnijeti tužbe, Grando je naveo da on nije odobrio dolazak cirkusa s lavovima u grad, ali ni da nema ovlasti da to spriječi.