ponedjeljak, 2. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

DREVNO VJEROVANJE

Kako privući obilje u život? U spavaćoj sobi trebate imati samo jedan list

Autor: Šarlota Brnčić

17.09.2023. 08:40
Kako privući obilje u život? U spavaćoj sobi trebate imati samo jedan list

Foto: iStock/NLLovor je aromatična biljka koja se široko koristi za obogaćivanje okusa i arome mnogih recepata (osobito onih za meso), ali tu njegova svojstva ne završavaju. Bogat vitaminom C, vitaminom A, folnom kiselinom te mineralima poput kalcija, kalija, magnezija, cinka, željeza, selena i bakra, lovor se pokazao učinkovitim prirodnim lijekom za liječenje nekih zdravstvenih problema, ali i za njegu kože i kosu.


Rijetki, međutim, znaju da se lovor smatra i biljkom simbolom blagostanja i obilja– zbog čega je preporučljivo uvijek držati nekoliko listova u spavaćoj sobi.


Lovorovo lišće za privlačenje obilja


Povezivanje s lovorovim lišćem vrlo je drevno vjerovanje, koje se izgubilo u magli vremena, a koje vjerojatno vuče porijeklo iz grčke kulture, gdje je ova biljka bila simbol uspjeha i pobjede.
Naime, povijest prenosi običaj da se glave sportaša pobjednika na sportskim natjecanjima ili tragičara koji su se istaknuli u kazališnim natjecanjima kite krunama od lovorovog lišća (lovorova kruna i danas ostaje kao simbol za one koji su tek diplomirali).


Stoga nije čudno zamisliti da držanje svježeg lovora kod kuće može donijeti blagostanje i uspjeh na mnogim poljima – od posla do financijskih i društvenih.


Da bi lovor djelovao kao “magnet” za obilje u vašim životima, dovoljno je staviti nekoliko listova ove biljke u staklenu čašu koju ćete staviti u prostor u kući u kojem često boravite, npr. u spavaću sobu. Kako bi aroma biljke uvijek bila svježa i “učinkovita”, dobro je zamijeniti listove čim se počnu sušiti – barem jednom tjedno.


Međutim, prema Feng Shuiju, lovorov list treba spaliti kako bi u vaš dom donio obilje i blagostanje. Slijedeći ovu tradiciju, trebate zapaliti sedam listova lovora u zdjeli otpornoj na toplinu i pustiti da se dim od izgaranja proširi cijelom kućom.