Foto: iStock
Jednostavan i ukusan!
Kada su u pitanju umaci za tjesteninu, susjedna Italija čuva ponajbolje recepte. Jedan od takvih dobrih starih klasika je i arrabbiata – jednostavan i ukusan umak u kojem glavnu riječ vode češnjak i čili.
Bez puno kompliciranja, a s taman pogođenom “vatrenom” dozom, arrabbiata umak doći će kao naručen za idući ručak. Recept kojeg donosi BBC očekuje vas u nastavku.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci
- 2 manja režnja češnjaka, oguljena i zgnječena
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 crveni čili, očišćen od sjemenki i sitno nasjeckan
- 400 g nasjeckanih rajčica u konzervi
Postupak
Ulijte ulje u lonac i dinstajte češnjak na srednjoj vatri par minute dok ne zamiriše, ali pripazite da ne posmeđi.
Dodajte čili, dinstajte još minutu, a zatim dodajte rajčice zajedno s 1 žličicom soli i pola žličice šećera. Dobro promiješajte da se sastojci sjedine i lagano pirjajte 20 minuta uz redovito miješanje. Umak će se polako zgušnjavati dok se kuha.
Kušajte i po potrebi prilagodite začine. Poslužite odmah tako da prelijete umak po kuhanoj tjestenini, a ako želite glatku teksturu umaka, prije posluživanja ga izmiksajte u blenderu. Uslast!
najnovije
najčitanije
Zadar
NOVI ČLANOVI
Odlukom župana Božidara Longina imenovani novi članovi Kazališnog vijeća
Svijet
predsjednički izbori
Kći bivšeg američkog republikanskog predsjednika podržala Kamalu Harris
Zadar
PROSLAVA
Svečana misa za 1000 lovaca po prvi put u Zadru, donosimo program
Košarka
NEBOJŠA BELIĆ
Muzej zadarske košarke prisjetio se legendarnog dužnosnika: ‘Počivao u miru Božjem…’
Svijet
stravična situacija
U španjolskim poplavama život izgubilo više od 50 ljudi
Hrvatska
obitelj ogorčena
Dječak jedva preživio nakon rutinske operacije: ‘Zašto mi ga puštaš dok krvari…’
Scena
MATS HUMMELS
Njemački nogometni velikan koji ima vile u Posedarju pozirao s novom curom
Zadar & Županija
suhe špine
U srijedu bez vode dio Zadra i Zemunika Donjeg
Županija
CESTA D8
Napokon završena prometna studija kritične točke u Murvici
Nogomet
1. ŽNL