Foto: iStock/NL
Ako volite rižoto, pogotovo kremasti, isprobajte ovaj rižoto s parmezanom koji će super ići kao prilog, a u njemu itekako možete uživati i u formi samostalnog jela.
Nije ga teško napraviti, a pun je okusa i aroma, a ako ga poslužite gostima, vjerujemo da će se zapitati otkud ste nabavili recept za rižoto dostojan onog restoranskog!
Sastojci
- 1 litra pilećeg ili povrtnog temeljca
- jedna i pol žlica maslinovog ulja
- 150 g nasjeckanog luka
- 375 g riže (nekuhane)
- 1/4 žličice soli
- 1 žlica neslanog maslaca
- 1/2 žličice papra
- 115 g parmezana, naribanog
- 1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
Priprema
U posebnoj posudi zagrijte temeljac tako da bude topao (ne mora zakuhati).
U tavi ili posudi zagrijte ulje a zatim dodajte luk, rižu i sol te dinstajte dok se riža ne zastakli.
Dodajte šalicu temeljca i kuhajte dok tekućina ne ispari, uz često miješanje.
Kada se temeljac upije, dodajte preostali temeljac, i tako sve dok ne iskoristite cijeli. Nakon što ubacite zadnju šalicu, dodajte maslac, papar i sir.
Dodajte parmezan i peršin i uživajte u ukusnom rižotu!
najnovije
najčitanije
Košarka
Kvalifikacije za EP
Božić i Smith predvodili Sesarovu družinu do važne pobjede kontra Bosne i Hercegovine
Košarka
Službena potvrda
Pep Guardiola produžio ugovor s Manchester Cityjem
Svijet
otkrio putin
Rusija ispalila hipersoničnu raketu na Ukrajinu kao upozorenje Zapadu
Plodovi zemlje i mora
korisni savjeti
Preporučuje se obaviti jesensku gnojidbu tla
Zadar
crpna postaja maestral
Odvodnja uputila javni poziv stanovnicima dviju zadarskih ulica
Županija
SILBA
FOTO Katamaran Jadrolinije udario o obalu Božave
Kultura
Alba Miočev
Mlada zadarska slikarica osvojila Grand Prix: “Bitno je da svaki dan uđem u atelje, čak i ako ne slikam…”
Županija
TUŽNI ODLAZAK
VIŠE OD BRODA Šarini su živjeli s ‘Princem Zadra’: ‘Godinama smo radili s njim, živjeli, dizali…’
Scena
IRIS PETRAČ
Tko je supruga Novice Petrača? Bivša zadarska novinarka i glasnogovornica Grada Zadra
Županija
POTPORE