Subota, 2. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Manikura za deset

Genijalni trik za uredno nanošenje šljokičastog laka za nokte

Autor: Lucija Sučić

17.12.2022. 07:52
Genijalni trik za uredno nanošenje šljokičastog laka za nokte

Foto: iStock

Na ovaj način lak će izgledati na noktima baš kao i u bočiciLak za nokte na šljokice predivan je za vidjeti ga dok je u bočici, no njegovo nanošenje na nokte i postizanje izgleda identičnog kao što ga vidimo može biti frustrirajuće jer često je podosta neuredno, a rezultat često izgleda poluprozirno, s tek nekoliko šljokica.


Za sve vas koji nokte lakirat kod kuće ovaj će trik biti posebice koristan jer sve što vam je potrebno već imate u vašem kućanstvu a rezultat je fenomenalan.


YouTuberica Kelli Marissa na svom je kanalu objavila video u kojem detaljno objašnjava kako da aplikacija šljokičastog laka za nokte svakog puta ispadne bez greške.

Sve što će vam biti potrebno je baza, tekući lateks (ovo je proizvoljan, ali podosta koristan korak), šljokičasti lak za nokte, spužvica za šminku i nadlak.


Prvi korak je nanijeti bazu na nokat, a potom kutikulu zaštititi tekućim lateksom. Ukoliko vam on nije pri ruci, možete staviti i malo ljepljive trake, ili pak višak laka nakon manikure obrisati acetonom.


Šljokičasti lak za nokte nanesite na rub spužvice za šminku i potom ga tapkanjem nanesite na nokat. Trik je upravo u spužvici koja upije većinu samog laka a opet ga ostavlja dovoljno kako bi se šljokice primile za nokat.


Kada ste nanijeli šljokičasti lak, skinite tekući lateks i nanesite nadlak – i to je to! Rezultat su predivni šljokičasti nokti bez trunke nepokrivenog prostora.