Foto: Pixabay
Ukoliko volite kombinaciju tjestenine i gljiva, tada morate isprobati ovaj recept!
Sastojci
- 400 g vrganja
- 360 g tagliatella
- 20 cherry rajčica
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 režanj češnjaka
- soli po ukusu
- papar po ukusu
Priprema
Zagrijte ulje s češnjakom. Dodajte dobro oprane vrganje i ostavite da se peku desetak minuta.
Dodajte nasjeckane cherry rajčice i do kraja kuhajte, posolite i popaprite umak. Ako je malo suho, dodajte malu čašu vode!
U međuvremenu skuhajte tagliatelle u slanoj vodi.
Uzmite dio umaka i usitnite ga štapnim mikserom.
Ocijedite tjesteninu i propirjajte je s izmiksanim dijelom umaka.
Dodajte preostale gljive da ukrasite jelo…i uživajte!
najnovije
najčitanije
Košarka
Kvalifikacije za EP
Božić i Smith predvodili Sesarovu družinu do važne pobjede kontra Bosne i Hercegovine
Košarka
Službena potvrda
Pep Guardiola produžio ugovor s Manchester Cityjem
Svijet
otkrio putin
Rusija ispalila hipersoničnu raketu na Ukrajinu kao upozorenje Zapadu
Plodovi zemlje i mora
korisni savjeti
Preporučuje se obaviti jesensku gnojidbu tla
Zadar
crpna postaja maestral
Odvodnja uputila javni poziv stanovnicima dviju zadarskih ulica
Županija
SILBA
FOTO Katamaran Jadrolinije udario o obalu Božave
Kultura
Alba Miočev
Mlada zadarska slikarica osvojila Grand Prix: “Bitno je da svaki dan uđem u atelje, čak i ako ne slikam…”
Županija
TUŽNI ODLAZAK
VIŠE OD BRODA Šarini su živjeli s ‘Princem Zadra’: ‘Godinama smo radili s njim, živjeli, dizali…’
Scena
IRIS PETRAČ
Tko je supruga Novice Petrača? Bivša zadarska novinarka i glasnogovornica Grada Zadra
Županija
POTPORE