
Foto: Pixabay
Možda vam se, nakon godina i godina staža kuhanja jaja, čini poražavajuće kliknuti na naslov koji objašnjava kako ih skuhati, no nikad nije kasno za naučiti nešto novo!
Kod kuhanja jaja svatko ima neki svoj način i gušt, ali postoje određena “pravila” po kojima, ako ih slijedite, biste trebali dobiti svaki puta konzistenciju točnu kakvu ste željeli.
Trikovi vrsnih kuhara
Prije svega, prokuhajte vodu, jer ne želite jaja stavljati u mlaku ili hladnu. Voda mora kipjeti!
Kada zavrije, u nju spustite hladna jaja, a potom smanjite vatru kako jaja ne bi popucala zbog udaranja u stjenke padele.
Ovo je posebice važno, a tiče se minuta kuhanja:
- kuhajte 6 minuta ako volite tekuće žumanjke
- kuhajte 8 minuta za mekane žumanjke
- kuhajte 10 minuta za klasične tvrdo kuhane
- kuhajte 15 minuta za “gumene” bjelanjke i praškaste suhe žumanjke.
Nakon željenog vremena kuhanja, prebacite ih u veliku zdjelu s hladnom vodom kako biste zaustavili proces kuhanja.
Ako se ljuska teško guli, pokušajte ih guliti pod vodom.
I to je sve što trebate znati!
najnovije
najčitanije
Crna Kronika
uhićena
Pod zabranom vozila bez pojasa, prometne i vozačke dozvole
Ostali sportovi
Prvenstvo Hrvatske
Porazi mlađih juniora Zadra 1952 na krajnjem jugu od KPK i Juga
Zdravlje i ljepota
pet razloga
S godinama je sve teže izgubiti višak kilograma. Evo zašto
Zadar
stariji meta manipulacija
Zašto je bolje ugovoriti doživotno nego dosmrtno uzdržavanje? Pravnica otkriva zamke i prednosti
Hrvatska
ubrzo glasanje
Desnica u proceduru šalje amandman kojim traži ukidanje Dana antifašizma
Zadar
ostaju bez dozvole
Poznati zadarski plažni kafići i štandovi bi se mogli – zatvoriti
Županija
velika analiza
IMA SE, MOŽE SE Direktorima komunalnih tvrtki u županiji plaće vrtoglavo narasle, donosimo iznose
Scena
NAVALA
U Zadru najviše prodanih ulaznica za Thompsonov koncert nakon Zagreba
Crna Kronika
69-godišnjak
DOVRŠEN OČEVID Muškarac u Lepurima prešao u suprotnu traku i udario u kamion, preminuo na mjestu
Županija
ZA POČETAK DALMACIJA