Foto: iStock/NL
Jesen je stigla, a s njom i vrijeme bundeve. Teško da nas bilo koje drugo godišnje doba toliko kulinarski inspirira i da cijela kuća tako primamljivo miriše. Bundeva je naravno jesenski sastojak par excellence pa je sada idealan trenutak za pripremiti ukusan quiche.
Ali ne bilo koji quiche, već ovu savršenu jesensku varijantu s fetom i mljevenim mesom koja će zasigurno oduševiti svakoga!
Sastojci
Za tijesto:
- 250 g brašna
- 1 žličica soli
- 150 g maslaca
- 1 jaje
Za nadjev:
- 1 veliki crveni luk
- 2 češnja češnjaka
- 1 mala bundeva
- 2 žlice maslinovog ulja
- 200 g vrhnja za kuhanje
- 4 jaja
- 100 g ribanog sira
- Sol i papar
- Muškatni oraščić
- 100 g fete
- 300 g mljevenog mesa, miješanog
- Ulje za prženje
Priprema
Prvo pripremite tijesto za quiche. Za to pomiješajte brašno, maslac, jaje i sol i sve umijesite u glatko tijesto (ručno ili mikserom). Zatim oblikujte kuglu, omotajte tijesto prozirnom folijom i stavite u hladnjak na 30 minuta. Sada je vrijeme za nadjev. U velikoj tavi na malo ulja prvo popirjajte mljeveno meso i ostavite sa strane.
Luk i češnjak sitno nasjeckajte, bundevu narežite na kockice i sve pirjajte u tavi pet minuta. U zdjeli umutite vrhnje, jaja i sir, zatim dodajte mljeveno meso i bundevu te po potrebi začinite solju i paprom.
Tijesto sada razvaljajte na pobrašnjenoj površini, a zatim ga ravno utisnite u podmazanu posudu za quiche.
Vilicom utisnite nekoliko rupica u tijesto. Pecite 10 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva. Izvadite iz pećnice te dodajte nadjev i sve pospite fetom. Potom vratite u pećnicu na još 30 minuta.
najnovije
najčitanije
Kultura
DRUŠTVO MRTVIH PJESNIKA
KINO ZONA Danas se prikazuje jedan od najvoljenijih filmova svih vremena
Županija
ODBIJENA ŽALBA
Ratni zločinac Marinko Pozder nema pravo na obnovu postupka suđenja
Zadar
ADVENT
Narodni trg večeras postaje mjesto susreta zborova
Crna Kronika
nepoznati prevarant
Lažni broker 75-godišnjaka oštetio za više od tri tisuće eura
Hrvatska
Najiznajmljivači 2024.
Glavne nagrade u Oroslavje, Oriovčić i Žugane
Županija
pitanje zaštite
RAT NA OTOKU Simbol čipke kao kamen razdora Pažana i Novaljaca
Zadar
LUKSUZNI HOTEL
Na prvom Danu karijera Zadrani upoznali privlačne ponude Hyatta
Plodovi zemlje i mora
najulov 2024.
Neočekivan ulov mladog ribolovca Andrije Reljića s Dugog otoka
Zadar
NAJAVA
Fra Marin Karačić predvodi adventsku duhovnu obnovu na Bokanjcu
Zadar
kandidat za župana