Foto: Pixabay
Fettuccine s češnjakom i parmezanom kremasto su, mirisno jelo koje se priprema brzo i jednostavno. Savršena su kombinacija bogatog umaka, aromatičnog češnjaka i finog parmezana.
Uz svježe sjeckani peršin, ovaj recept unosi eleganciju u svaki obrok.
Sastojci za četiri porcije
- 30 g maslaca
- 4 češnja češnjaka, protisnutog
- 470 ml pilećeg temeljca
- 240 ml mlijeka
- 230 g fettuccina
- Sol, po ukusu
- Papar, po ukusu
- 25 g naribanog parmezana
- 2 žlice svježe sjeckanog peršina
Priprema
U većoj tavi, na srednje jakoj vatri, otopite maslac. Dodajte protisnuti češnjak pa ga pržite otprilike 1 minutu. Dodajte tjesteninu.
Ulijte pileći temeljac i mlijeko, dodajte tjesteninu te začinite sa soli i paprom po ukusu.
Kuhajte tjesteninu. Pustite da zakuha, zatim smanjite vatru i kuhajte, povremeno miješajući 18 do 20 minuta, ili dok tjestenina ne bude kuhana po vašem ukusu.
Umiješajte parmezan, a ako je umak pregust, po potrebi dodajte još mlijeka dok ne postignete željenu gustoću.
Sklonite s vatre, pospite svježe sjeckanim peršinom, po želji s još malo parmezana i poslužite.
najnovije
najčitanije
Svijet
Lav XIV.
Papa kritizirao nepravednu raspodjelu bogatstva u svijetu: ‘Bogati ne žele čuti jecaje Zemlje niti siromašnih’
Moda
Najvažniji trendovi
Ove sezone čarape postaju zvijezdom zimskih kombinacija
Crna Kronika
"Mir i dobro"
Zapljenjeno 1353 komada pirotehnike, ilegalno ju prodavao 29-godišnjak
Svijet
Dumitor
Nesreći na žičari u Crnoj Gori: Jedna osoba poginula, još jedna ozlijeđena
Svijet
Narko mafija
Golema akcija talijanske policije! Oduzeto 1,4 tone droge, privedeno gotovo četiri stotine osoba
Zadar
trgovački centar
[FOTO] EVAKUIRANA SUPERNOVA! Evo što se događa…
Zadar
U 69. godini
Preminuo omiljeni profesor i pedagog Obrtničke škole Gojka Matuline
Županija
Zlatna Luka
Vijeće smijenilo direktoricu s kojom je sukošanski načelnik bio zadovoljan, evo tko ju je naslijedio
Zadar & Županija
boris jović
Zapovjednik JVP Zadar o požaru u Supernovoj: “Stvorila se velika količina dima…”
Zadar
PU ZADARSKA