Foto: Mislav Klanac
Ovaj jednostavan recept za preljev od jagoda ima svega tri sastojka, a možete ga koristiti kao preljev za sladoled, palačinke, vafle, pite, torte…
Možete ga napraviti do tri dana unaprijed i čuvati u hladnjaku dok ne zatreba – no ne vjerujemo da će toliko izdržati!
Sastojci
- 500 g jagoda, opranih, oguljenih i debelo narezanih
- 65 g šećera
- 1 žlica soka od limuna
Priprema
U srednje velikoj tavi pomiješajte narezane jagode, šećer i žlicu soka od limuna.
Stavite na srednju vatru i zakuhajte, povremeno miješajući. Jagode će pustiti sok bez potrebe za gnječenjem.
Smanjite vatru i pirjajte 20-25 minuta ili dok se umak ne zgusne, povremeno miješajući.
Maknite s vatre i ohladite na sobnu temperaturu.
Imajte na umu da će se umak malo zgusnuti kako se hladi, piše Natasha’s Kitchen.
najnovije
najčitanije
Ostali sportovi
2. Futsal liga
Malom Parizu mjesni derbi, kriza Sukošana
Zadar & Županija
vrijedno djelo
Plenković će papi darovati knjigu koju je uredila zadarska profesorica
Zadar & Županija
PITANJE SA SKUPŠTINE
Mate Lukić: Županija plaća liječenje Egipćanina optuženog za napastvovanje! Bolnica: Nije istina
KK Zadar
ABA liga, 9. kolo
Košarkašima Zadra večeras u goste stiže Vienna, protivnik po mjeri ali i vrlo opasan
Footopis
MARSEJSKI RULET
Doživjeli su bolno prizemljenje, odgojili su zvijezde, a sada žele svrgnuti ‘kralja’ s trona
Crna Kronika
Nesreća
ZAVRŠEN OČEVID 26-godišnjeg radnika pregazio 19-godišnji kolega
Zadar
NE ZNA SE KRIVAC
OBRAT! Šibenski aktivist uhićen zbog sumnje da je razbio spomen-ploču sad će tužiti policiju
Zadar
Nova funkcija
Bivši župan postao savjetnik, evo gdje će raditi
Scena
ĐURĐICA BARLOVIĆ
Pjevačka ikona preminula je prije 33 godine u zadarskoj bolnici, ostavila je neizbrisiv trag
Hrvatska
UŽASNE UVREDE!