Nedjelja, 30. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

TALIJANSKI SPECIJALITET

Imamo jednostavan recept za zeleni umak koji daje originalan okus jelima

Autor: Šarlota Brnčić

13.06.2024. 08:32
Imamo jednostavan recept za zeleni umak koji daje originalan okus jelima

Foto: Pexels



Izvrstan je za posluživanje i jednostavno namazan na bruschette, a podrijetlom je iz pijemontske tradicije.


Sastojci:


  • 100 g peršina
  • 2 slana inćuna
  • 1 tvrdo kuhano jaje
  • 70 ml octa
  • 2 režnja češnjaka
  • 25 g starog kruha

Priprema: Inćune odsolite pod mlazom vode, a zatim kruh narežite na male komadiće i ostavite da omekša u octu.




Peršin sitno nasjeckati i staviti u mikser zajedno sa inćunima, češnjakom, jajetom i sada već omekšalim starim kruhom.


Kruh prethodno treba ocijediti kako bi se uklonio višak octa.