![Imamo jednostavan recept za zeleni umak koji daje originalan okus jelima](https://zadarskilist.novilist.hr/wp-content/uploads/2024/06/zeleni-umak-1.jpg)
Foto: Pexels
Izvrstan je za posluživanje i jednostavno namazan na bruschette, a podrijetlom je iz pijemontske tradicije.
Sastojci:
- 100 g peršina
- 2 slana inćuna
- 1 tvrdo kuhano jaje
- 70 ml octa
- 2 režnja češnjaka
- 25 g starog kruha
Priprema: Inćune odsolite pod mlazom vode, a zatim kruh narežite na male komadiće i ostavite da omekša u octu.
Peršin sitno nasjeckati i staviti u mikser zajedno sa inćunima, češnjakom, jajetom i sada već omekšalim starim kruhom.
Kruh prethodno treba ocijediti kako bi se uklonio višak octa.
najnovije
najčitanije
Plodovi zemlje i mora
Iznenađenje
Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u – Crnom moru
Zdravlje i ljepota
ŠTO JESTI
Jeste li kad isprobali takozvanu srpanjsku dijetu?
Crna Kronika
ozbiljno ozlijeđeni
Još nema traga dvojici zatvorenika koji su u petak pobjegli iz riječkog zatvora
Nogomet
Izbacili Italiju
Izbornik Švicarske: “Uspjeli smo krvlju, znojem i suzama, a ne srećom!”
Scena
PROTIVLJENJE
Gotovo pola Švicaraca je protiv domaćinstva Eurosonga
Županija
ODLIČNA ZABAVA
[VIDEO] Joško Gvardiol na Viru partijao uz narodnjačke pjesme
Crna Kronika
teška nesreća
U moru kod Kolana sudarili se gumeni gliser i jet-ski, jedna osoba poginula!
Zadar
MIOC
Bivši maturanti Gimnazije Franje Petrića obilježili 30 godina mature: ‘Oni su fenomenalni!’
Zadar
ĐIR PO GRADU
[FOTO] Subotnja špica jutros je bila krcata, pogledajte koga smo sreli na ulicama Poluotoka
Crna Kronika
prometna u zadru