Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Obiteljski ručak

Donosimo sjajan recept za lazanje s piletinom i špinatom

Autor: Sanda Milinković

19.04.2024. 08:30
Donosimo sjajan recept za lazanje s piletinom i špinatom

Foto: Pexels



Lazanje s piletinom i špinatom u nešto laganijoj i svježijoj verziji od one tradicionalne, mogle bi se pretvoriti u omiljeni obiteljski ručak.


Kremasta verzija klasičnih lazanja sa stranice Good to know peče se samo 25 minuta u pećnici, a možete je poslužiti uz klasičnu zelenu salatu ili sezonsko povrće po želji.


Sastojci


  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 750 g filea od piletine, nasjeckanih na komade
  • 20 g maslaca
  • 2 sitno nasjeckane glavice luka
  • 2 žlice glatkog brašna
  • 2 žličice senfa (u prahu)
  • 450 g mladog špinata, opranog, ali još uvijek malo mokrog
  • 4 žlice nasjeckanog svježeg estragona ili bosiljka
  • 400 g ricotte
  • 300 g  svježih listova za lazanje
  • 4 žlice vrhnja
  • 1 jaje
  • 30 g parmezana
  • salata za posluživanje

Priprema


Zagrijte pećnicu na 180 C. Zagrijte ulje i pecite piletinu u serijama, redovito miješajući dok se ne ispeče i pritom ju začinjavajte.




U međuvremenu, u velikoj tavi otopite maslac i pržite luk dok ne postane proziran.


Umiješajte brašno i senf u prahu dok se ne otope.


Dodajte netom oprani špinat, povremeno mućkajući. Ako je potrebno, pojačajte toplinu da ispari sva tekućina.


Maknite tavu s vatre i promiješajte piletinu, estragon (ili bosiljak) i 300 grama ricotte. Miješajte dok se sve ne prekrije i obilno začinite.


Žlicom stavite trećinu smjese u posudu za pečenje 20×30 cm i na nju stavite jedan sloj listova za lazanje.


Dodajte polovicu preostale smjese i nadjenite još jedan sloj listova za lazanje.


Ponovite da napravite ukupno 3 sloja.


Pjenjačom pomiješajte preostalih 100 g  ricotte s vrhnjem, jajetom, većim dijelom parmezana i praprom.


Premažite smjesu preko gornjeg sloja listova za lazanje.


Naribajte preostali parmezan i pecite 25 minuta.


Poslužite sa zelenom salatom.


Dobar tek!