Utorak, 21. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

VIŠE JE MANJE

Trebate li stvarno ova sredstva za čišćenje?

Autor: Mija Dropuljić

15.04.2024. 08:44
Trebate li stvarno ova sredstva za čišćenje?

Foto: iStock/NL

Sredstva za poliranje namještaja


Danas većina drvenog namještaja ima vlastiti zaštitni premaz preko golog drva. Stoga se s površine lako može obrisati prašina ili obrisati vlažnom krpom. Proizvodi za poliranje mogu čak imati suprotan učinak.


Neki lakovi, ulja i voskovi potpuno su nepotrebni i na kraju ostavljaju talog koji zatamnjuje površinu – ili još gore, postaje ljepljiv – umjesto da poboljša finiš.


Sredstvo za čišćenje WC školjke
Pošteno je reći da je WC školjka jedno od najprljavijih mjesta u većini naših domova. Međutim, to još uvijek ne znači da treba vlastiti proizvod za čišćenje. Umjesto toga, predlaže se korištenje sode bikarbone koja je fantastična za čišćenje raznih površina u cijelom domu.


Sredstvo za čišćenje pećnice


Za većinu pećnica nema potrebe za komercijalnim sredstvima za čišćenje pećnica s jakim kemikalijama i isparenjima. Preporučuje se da napravite pastu sa sodom bikarbonom i vodom. Namažite prljava područja pećnice i ostavite da odstoji pet do deset minuta, a zatim istrljajte spužvicom ili četkom za ribanje.


Sredstva za čišćenje stakla


Naravno, lijepo je kada prozori, ogledala i stakleni namještaj imaju sjaj bez mrlja, ali nije vam potrebno sredstvo za čišćenje stakla da biste dobili ovaj učinak. Jednostavna mješavina octa i vode održiva je alternativa za postizanje usporedivih rezultata.