Utorak, 21. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

BEZ MILOSTI

Smanjite nered u domu rješavajući se viška ovih predmeta

Autor: Mija Dropuljić

16.04.2024. 08:39
Smanjite nered u domu rješavajući se viška ovih predmeta

Foto: iStock/NLIstina koju si mnogi od nas moraju priznati je da imamo previše stvari u svome domu. Što je još gore, kada naši ormari, smočnice i drugi prostori postanu prenatrpani, teško je pratiti čega imamo dovoljno, čega premalo, a čega čak i viška. Kao rezultat toga, možemo završiti s duplikatima uobičajenih predmeta ili jednostavno zanemarimo rješavanje starih stvari kada kupujemo nove da ih zamijenimo.


U svakom slučaju, sve to stvara veliku zbrku. Dakle, evo nekih stvari koje ako su višak odmah možete ukloniti bez imalo žaljenja.


Odjeća


Ponekad duplikati imaju smisla. Na primjer, ako pronađete savršenu majicu, vjerojatno biste je mogli koristiti u dvije ili tri boje, ali ako nastavljate kupovati nove jer ste zaboravili na stare – vrijeme je da uredite svoj ormar.


Ručnici
Svi trebamo ručnike, ali mnogi od nas ih imaju previše. Preporučuje se dva ručnika po članu obitelji i dva dodatna seta za goste. Stari ručnici također mogu biti dobre krpe za čišćenje.


Posteljina


Plahte i popluni ne traju vječno. Dok većina nas treba dva seta, više od dva po krevetu je nepotrebno i može zauzeti previše prostora u vašem ormaru.


Pribor za pečenje


Ponekad ima smisla imati više kuhinjskih alata. Na primjer, ako često pravite kolače i pekarske proizvode. Ali ako pečete samo jednom ili dvaput godišnje, vjerojatno vam ne trebaju višestruki mjerni alati, valjci ili kalupi sličnog oblika.


Šalice


Većina ljudi ne treba više od nekoliko šalica kave. Mnogi od nas ih na kraju dobiju na dar ili padnemo u iskušenje u trgovini kada vidimo šarmantan novi set. Ali, u stvarnosti, vjerojatno imate samo mali izbor ili rotaciju šalica koje se zapravo koriste. Dakle, samo naprijed i bacite ili donirajte svoje stare šalice.


Beauty proizvodi


Je li vaša kupaonica zatrpana gotovo praznim bocama istog šampona, regeneratora i losiona? Okrenite boce naopačke ili ih otvorite i dovršite ono što imate prije kupnje zamjena. Obavezno također pregledajte svoje proizvode za šminkanje i budite realni u pogledu onoga što zapravo koristite, a što je samo nered—pogotovo ako mu je istekao rok valjanosti.