Petak, 2. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

lagani trikovi

Evo kako se riješiti komaraca na prirodan način

Autor: Katarina Ergović

24.05.2023. 17:13
Evo kako se riješiti komaraca na prirodan način

Foto: PixabaySa sve toplijim i ljepšim vremenom, stiže nam i sve više komaraca. Zbog velikih ljetnih vrućina, većina spava s otvorenim prozorima, no ogromna smetnja mirnom snu su mnogima upravo dosadni komarci. Neumoljivo lete na nas cijelu noć te ometaju prijeko potreban san. Postoje mnogi umjetni preparati za njihovo rješavanje, no prirodan način je uvijek bolji i zdraviji izbor. Donosimo zato pet trikova pomoću kojih ćete se upravo prirodnim putem riješiti komaraca.


Biljke protiv komaraca


Jednostavan način da se riješite komaraca u kući je držanje sobnih biljaka koje odbijaju komarce. Ove biljke možete držati u svojoj sobi ili na radnom stolu kako bi vaše prostorije doma bile bez komaraca.

Neke od ovih biljaka ne samo da će otjerati komarce, već i druge nametnike i miševe. Ove biljke su obično manje, pa se lako mogu držati u kući. Neke od sobnih biljaka koje odbijaju komarce su neven, limunska trava, citronela i metvica.


Narezani limun i klinčić


Isprobana i testirana metoda za dom bez komaraca je upotreba limuna s klinčićima. Komarci mrze miris klinčića i bilo čega citrusnog. Dakle, prerežite limun na dva dijela i u obje polovice ugurajte klinčiće.


Držite tanjure ovih limunova s klinčićima kako biste se riješili komaraca u kući. Prirodno je i bezopasno sredstvo protiv komaraca u zatvorenim prostorima.Sprej od češnjaka


Ako ne želite koristiti sprejeve protiv komaraca bogate kemikalijama, jednostavan sprej od češnjaka bio bi izvrstan za dom bez komaraca. Zgnječite ili nasjeckajte nekoliko režnjeva češnjaka i prokuhajte neko vrijeme u vodi.


Ulijte otopinu u bočicu s raspršivačem i pošpricajte po kući kako biste suzbili komarce kod kuće. Smrad češnjaka može biti oštar, ali iako trenutno ubija komarce, raspršit će se i nećete ga morati dugo mirisati.Posuda sapunaste vode


Za suzbijanje komaraca kod kuće, u kuću možete staviti široku posudu s vodom i deterdžentom za pranje suđa. Provjerite je li posuđe dovoljno sapunasto da bude prekriveno mjehurićima.


Komarce privlači voda, ali nakon što sjednu na ovu posudu sa sapunastom vodom, zarobit će se u mjehurićima i umrijeti, čime ćete dobiti dom bez komaraca.Ulje lavande


Korištenje eteričnih ulja je sljedeće na našem popisu savjeta o tome kako se riješiti komaraca kod kuće. Ulje lavande učinkovit je repelent protiv komaraca jer ima prirodno jako djelovanje koje, čini se, odbija insekte.


Raspršite ulje lavande po cijelom domu, ali čak i po odjeći kako biste spriječili dolazak komaraca. Također, možete ga nanijeti i na tijelo kako biste izbjegli ubode. Nekoliko kapi ulja lavande također može pomoći u ublažavanju postojećeg uboda.