Četvrtak, 28. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

TAJNI NAČINI

Evo kako djeci uvrstiti još više povrća u prehranu

Autor:

23.10.2022. 15:03
Evo kako djeci uvrstiti još više povrća u prehranu

Foto: PexelsČinjenica je da malo djece jede povrća koliko bi zapravo trebali i koliko je preporučeno, jer uvijek je finije pojesti neki slatkiš ili pizzu umjesto krastavca ili rajčice.


No postoje trikovi kako u obroke ubaciti povrća na djeci prihvatljiv i ukusan način, bez svađanja! Bitno je razvijanje zdrave i uravnotežene prehrane, no bez da to završi traumatično.


U pire možete ubaciti cvjetaču


Cvjetača se dobro slaže s bilo kojim drugim povrćem , a pogotovo kada je u pitanju pire, gdje ju možete usitniti i zgnječiti zajedno s krumpirom tako da se neće pretjerano osjetiti ako u okusu tako ni u teksturi, a svejedno će se pojesti! Isto tako, vrlo se lako može pomiješati s rižom.


Tikvicu i mrkvu možete naribati u mljeveno meso
I na taj način obogatiti ga šakom povrća koje će dodati okus i visoko kvalitetne nutrijente.


Izblendajte povrće u umak


Povrće je najlakše od bilo čega sakriti u umaku, te u običnu salsu možete ubaciti blendanu mrkvu, tikvicu, grašak, karfiol… Rajčica će preuzeti većinu okusa, pogotovo ako je začinjena prethodno s lukom i češnjakom, te će sve u svemu umak biti krcat povrćem bez osjetne teksture.


Kombinirajte rezance od tikvica sa špagetima


Od tikvica možete napraviti rezance koje u omjeru možete pomiješat i sa špagetima, te se spravica za izradu povrtnih rezanaca može naći u gotovo bilo kojem dućanu raznovrsne robe!


Sa smoothijem nema greške


U smoothie možete ubaciti bilo koje voće (ali i povrće) a da se okusom ne osjeti. Kombinirajte s nekim snažnim okusom kojeg djeca vole i tako će na dnevnoj bazi unesti pregršt zdravog voća i povrća u organizam.