Foto: Pixabay
Obično se poslužuju kao predjelo, ali su izvrsni i uz ljetna pića
Ražnjići ili zalogajčići od pršuta i dinje jedan su od tipičnih ljetnih recepata.
Prisutnost dinje čini ih posebno prikladnim za ovu sezonu, zahvaljujući svojoj riznici hranjivih tvari.
Bosiljak je pravi završni dodir receptu, dajući vašim ražnjićima notu boje i nepogrešivu aromu.
Sastojci:
- 1/2 dinje
- 50 g pršuta
- svježi bosiljak po ukusu
Priprema: Prerežite dinju na pola i izvadite sjemenke iznutra, a zatim ju narežite na kriške koje ćete potom narezati na kockice.
Pršut također narežite na manje komade.
Oblikujte ražnjiće tako da naizmjence stavljate komadiće pršuta pa dinje i listiće svježeg bosiljka.
Ako ne želite ražnjiće, za zalogajčiće komadić dinje omotajte pršutom, na vrh stavite listić bosiljka i učvrstite čačkalicom.
najnovije
najčitanije
Košarka
Kvalifikacije za EP
Božić i Smith predvodili Sesarovu družinu do važne pobjede kontra Bosne i Hercegovine
Košarka
Službena potvrda
Pep Guardiola produžio ugovor s Manchester Cityjem
Svijet
otkrio putin
Rusija ispalila hipersoničnu raketu na Ukrajinu kao upozorenje Zapadu
Plodovi zemlje i mora
korisni savjeti
Preporučuje se obaviti jesensku gnojidbu tla
Zadar
crpna postaja maestral
Odvodnja uputila javni poziv stanovnicima dviju zadarskih ulica
Županija
SILBA
FOTO Katamaran Jadrolinije udario o obalu Božave
Scena
IRIS PETRAČ
Tko je supruga Novice Petrača? Bivša zadarska novinarka i glasnogovornica Grada Zadra
Crna Kronika
PU ZADARSKA
U Murvici se zapalio automobil u vožnji, vatrogasci intervenirali
Zadar
INFORMIRAJTE SE!
Višnjik objavio važne upute za posjetitelje koncerta Doris Dragović!
Crna Kronika
zloupotreba položaja