Foto: Pixabay
Obično se poslužuju kao predjelo, ali su izvrsni i uz ljetna pića
Ražnjići ili zalogajčići od pršuta i dinje jedan su od tipičnih ljetnih recepata.
Prisutnost dinje čini ih posebno prikladnim za ovu sezonu, zahvaljujući svojoj riznici hranjivih tvari.
Bosiljak je pravi završni dodir receptu, dajući vašim ražnjićima notu boje i nepogrešivu aromu.
Sastojci:
- 1/2 dinje
- 50 g pršuta
- svježi bosiljak po ukusu
Priprema: Prerežite dinju na pola i izvadite sjemenke iznutra, a zatim ju narežite na kriške koje ćete potom narezati na kockice.
Pršut također narežite na manje komade.
Oblikujte ražnjiće tako da naizmjence stavljate komadiće pršuta pa dinje i listiće svježeg bosiljka.
Ako ne želite ražnjiće, za zalogajčiće komadić dinje omotajte pršutom, na vrh stavite listić bosiljka i učvrstite čačkalicom.
najnovije
najčitanije
Zadar
NOVI ČLANOVI
Odlukom župana Božidara Longina imenovani novi članovi Kazališnog vijeća
Svijet
predsjednički izbori
Kći bivšeg američkog republikanskog predsjednika podržala Kamalu Harris
Zadar
PROSLAVA
Svečana misa za 1000 lovaca po prvi put u Zadru, donosimo program
Košarka
NEBOJŠA BELIĆ
Muzej zadarske košarke prisjetio se legendarnog dužnosnika: ‘Počivao u miru Božjem…’
Svijet
stravična situacija
U španjolskim poplavama život izgubilo više od 50 ljudi
Hrvatska
obitelj ogorčena
Dječak jedva preživio nakon rutinske operacije: ‘Zašto mi ga puštaš dok krvari…’
Scena
MATS HUMMELS
Njemački nogometni velikan koji ima vile u Posedarju pozirao s novom curom
Zadar & Županija
suhe špine
U srijedu bez vode dio Zadra i Zemunika Donjeg
Županija
CESTA D8
Napokon završena prometna studija kritične točke u Murvici
Nogomet
1. ŽNL