
Foto: iStock
Sasvim originalna ideja
Uzeti popularni kolač i transformirati ga u kekse? Zašto ne! Inspiracija za ove ukusne, sočne keksiće je klasična torta od sira koja ima mnogo obožavatelja. Varijanta u obliku keksa barem je jednako ukusna i također pruža kulinarsku promjenu od hrskavih kokosovih makarona i slatkih polumjeseca od vanilije, uobičajenih za ovo doba godine. Recept ne zahtijeva neobične sastojke i može se pripremiti u tren oka.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci:
- 60 g maslaca
- 120 g krem sira
- 200g šećera u prahu
- 2 pakiranja vanilin šećera
- 1 jaje
- 170 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
- Korica pola limuna
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Stavite maslac i krem sir u zdjelu za miješanje i umutite ručnim mikserom dok sve ne postane kremasto. Dodajte 120 g šećera u prahu, vanilin šećer i jaje pa sve izradite u glatko tijesto. U drugoj posudi za miješanje pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol te također dodajte koricu polovice limuna.
Smjesu dodajte smjesi od krem sira i miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. S dvije žlice (ili žlicom za sladoled) oblikujte tijesto u male loptice i stavite ih na lim s dovoljno prostora između njih. Keksiće pecite desetak minuta i pospite preostalim šećerom u prahu.
najnovije
najčitanije
Nogomet
HNL
Hajduk u sudačkoj nadoknadi do boda, Rijeka preuzela vodstvo
Hrvatska
Glavni državni odvjetnik
Turudić o aferi sa zemljištem u Bujama: Uhićenje Kekina nije politički motivirano
Županija
prigodni program
U Gračacu obilježena 33. godišnjica HVO-a
Hrvatska
bivši ministar
Josip Dabro prodaje svoj automobil: “Jednom pucano iz njega”
Zadar
donosimo popis
Poveći broj ulica u Zadru i županiji u ponedjeljak bez struje
Županija
TRAŽBINA U PREDSTEČAJU
Partner Donne Vekić posudio zadruzi MasVin 300 tisuća eura. Novce želi nazad
Županija
Prvi u Dalmaciji
Svečano otvoren park i spomenik vrškim darivateljima krvi
Zadar
Jutro u gradu
[XXL FOTO] Subotnji đir pun sunca, šušura i dobre spize
Županija
svakodnevni smrad
Obrovac troši 27 tisuća eura za precrpavanje fekalija, a nova pumpa košta – 20 tisuća!
Plodovi zemlje i mora
DIV IZ DUBINA