Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Snaga volje

Bivši milijunaš želi otplatiti dug od 47 milijuna kuna. Plan mu je totalno lud

Autor: Lucija Sučić

25.11.2022. 07:26
Bivši milijunaš želi otplatiti dug od 47 milijuna kuna. Plan mu je totalno lud

Foto: Unsplash

Kako glasi poslovica, "neke stvari se najbrže rade polako"Bankrotirani bivši milijunaš iz Kine, Tang Jian, puni naslovnica medija svojim najnovijim planom izlaska iz ogromnih dugova od 6,4 milijuna dolara (što je nešto više od 47 milijuna kuna). Naime, izlaz iz bankrota vidi u prodaji pečenih kobasica na uličnom štandu.


Donedavno je Jian smatran jednim od najuspješnijih poduzetnika u provinciji Zhejiang. Sa svojih 36 godina posjedovao je lanac restorana, a njegovo bogatstvo bilo je zavidno.


No 2005. Tang se odlučio na veoma riskantan pothvat koji se ispostavio lošim poslovnim potezom. Naime, odlučio je uložiti pozamašan dio svog bogatstva u industriju krajobraznog inženjeringa, za što je bio uvjeren da će biti unosnija nego restorani.
To se pokazalo podosta krivom pretpostavkom jer se sa 52 godine Tang pronašao pred bankrotom. Čak i nakon što je prodao svu svoju imovinu, suočavao se s dugom od preko šest milijuna američkih dolara, te je morao proglasiti i službeni bankrot.


No poduzetnik u duši ne odustaje, te je naumio otplatiti čitav svoj dug u onome što zna najbolje: kvalitetnoj hrani. Budući da nije imao novaca za otvoriti restoran, za početak se zadovoljio s uličnim štandom gdje grilla kobasice.


Tang se ne srami svoje prošlosti i loših odluka, te je u jednom prilikom, kako prenosi Oddity Central, izjavio: “Rođeni smo s ničime, Zašto bi se bojali krenuti ispočetka?”