Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Najbolje ostati doma

Astrologinja otkrila koji su najnesretniji mjeseci za svaki horoskopski znak

Autor: Sanda Milinković

02.01.2023. 07:55
Astrologinja otkrila koji su najnesretniji mjeseci za svaki horoskopski znak

Foto: iStock

Dok se jednom ne smrkne, drugom se ne svane, najtočniji je opis godine pred namaSvaka godina donosi brojne uspone i padove, a putovanja zvijezda ne donose uvijek blagoslov. Bez obzira na vaš horoskopski znak, postoji određeni dio godine kada imate osjećaj da vas prati kišni oblak iz kojeg pada nesreća.


No, samo zato što sreća nije uvijek na vašoj strani, ne znači da je sve osuđeno na propast! Astrologinja Lisa Stardust je za Best Life Online otkrila koji su najnesretniji mjeseci za svaki horoskopski znak.


Provjerite u kojem je dobu godine najbolje uzeti godišnji i odmoriti, a u kojem zablistati!


OVAN : LISTOPAD
Dragi Ovnovi, ova je godina prepuna uspona i padova! Vaš osobni i profesionalni život izrazito je kompliciran, ali postoji veliki potencijal za osoban rast.


Prva polovica godine obećava financijsko obilje i promjene u karijeri, ali postoji i mogućnost za neočekivane prepreke koje će se pojaviti tijekom listopada. Pripremite se za vijesti koje bi vam mogle privremeno preusmjeriti planove.


“Mjesečeva pomrčina dogodit će se tijekom vremena koje će utjecati na Ovnove pa se udaljite od velikih promjena tog mjeseca. Ova godina označava prvi set pomrčina u Ovnu i Vagi za narednih 18 mjeseci pa očekujte neočekivano”, kaže Stardust.


BIK : TRAVANJ


Godina će vas vratiti na pravi put što se tiče profesionalnog života, ali neće doći bez nekoliko hupsera na cesti. Postoji mnoštvo nade i potencijala na horizontu dok pomrčine u vašem znaku privode kraju probleme koji vas muče.


No, tri od četiri retrogradna Merkura ove se godine događaju u zemljanim znakovima, uključujući i jednu retrogradnost tijekom većeg dijela travnja u vašem znaku. Tako da, očekujte da se komunikacija zakomplicira dok se prilagođavate novom životnom stilu.


“Htjet ćete se pridržavati ustanovljenih rutina i izbjegavati rizike tijekom ove tranzicije”, savjetuje Stardust.


BLIZANAC : STUDENI


Stvari vam se ove godine pokreću brzinom svjetlosti! Između zaposlenih društvenog života i unutarnjeg kruga ljudi koji se brzo mijenja, moglo bi vam biti teško udahnuti. Iako normalno uživate u kaosu, važno je da ne zanemarite svoje potrebe i granice.


Zapravo, postoji velika mogućnost da će vas preopterećenost odnosno burnout sindrom zateći u studenom kada puni mjesec u vašem znaku napokon na površinu izvuče sve zatomljene osjećaje.


“Puni mjesec u Blizancu će vas natjerati da se suočite se problemima koje ste izbjegavali u privatnom životu. Pun mjesec donosi snažne emocije pa je moguće da se baš i nećete osjećati veselo kao inače”, kaže Stardust.


 RAK : PROSINAC


Nova godina donosi mnoštvo mogućnosti za vas. Teško je reći da ćete imati doista loš mjesec jer ste jedan od najsretnijih znakova za 2023. Prva polovica godine je odlično vrijeme da promijenite način života i zbližite se s voljenom osobom. Ljetni mjeseci donijet će mnoštvo prilika za financijski uspjeh i profesionalni rast, posebice tijekom kolovoza.


Svejedno, kraj godine će biti emotivan dok se prisjećate svega što ste postigli i to bo vas moglo natjerati da se povučete u svoju školjku do 2024.


“Budite na oprezu zbog punog mjeseca u vašem znaku na kraju godine jer bi zbog toga mogli postati malčice osjećajni, ali ne u negativnom smislu”, kaže astrologinja.via GIPHY


LAV : VELJAČA


Imate se čemu radovati ove godine. Veza vam se zagrijava i postoji mogućnost da s jednom posebnom osobom napravite nešto ozbiljno. Ali, imate dva perioda koji će testirati snagu i suosjećajnost u vašoj vezi. Prvi i najjači stiže već u veljači dok se drugi sprema na ljeto. Pripremite se za sapunicu u rangu “televisa presenta”!


“Veljača bi vam mogla biti vatrena jer Venera ulazi u Ovna i utječe na to da neki stari osjećaji ponosa isplivaju na površinu. Da ne spominjemo, puni mjesec u Lavu otvara vrata bivšem partneru da vam se ušulja u život taman nekoliko dana nakon Valentinova”, kaže Stardust.


DJEVICA : KOLOVOZ


2022. godina bila vam je prilično grozničava, ali srećom, ova izgleda puno mirnije. Rani zimski mjeseci odlično su vrijeme da stvorite planove za čitavu godinu.


I možda bolje da krenete čim prije jer vam se spremaju tri retrogradna Merkura u zemljanim znakovima koja će vas izbaciti iz takta. Najviše stresan bit će kolovoz jer je tada retrogradni Merkur baš u vašem znaku i sve će se nekako zaustaviti. Naglo.


“Najstresniji mjesec za sve, a posebice za Djevice, bez sumnje je kolovoz. Djevičin planetarni vladar Merkur je retrogradan u njezinom znaku tijekom ljeta zbog čega će svi planovi jednostavno odletjeti s vjetrom”, objašnjava Stardust.via GIPHY


VAGA : RUJAN


Godina će vam biti stresna! Ravnoteža vam je jedna od najvažnijih životnih stavki, a 2023. obećava da će vam sve preokrenuti naglavačke. Možete očekivati relativno miran i plodan početak godine, pogotovo po pitanju karijere i financija.


Ali, postoji mogućnost da zagrizete više no što možete progutati i onda ćete do ljeta doživjeti kompletni sudar. Ako ne budete oprezni, puni mjesec u Ovnu tijekom rujna, napokon će vas natjerati da se suočite sa situacijama tako da prođete kroz njih glavom.


“Bit će teško održati ravnotežu između neovisnosti i očekivanja zbog čega će se Vage osjećati ograničeno. Bit će im teško pronaći stabilnu rutinu koja će ih smiriti”, kaže Stardust.


ŠKORPION : SVIBANJ


Sprema vam se velika godina pa budite spremni na mnoštvo zavoja. Pomrčine su vas posljednje dvije godine činile nervoznima što će ove godine napokon završiti i maknuti vam pritisak s leđa.


Naravno, prvo ih trebate preživjeti!


Iako će vas cijela 2023. pokušati pogoditi različitim lopticama, svibanj bi vam mogao biti najviše kaotičan od svih mjesec.


“Planetarna retrograde u vašem vladajućem planetu Plutonu, natjerat će vas da bježite i tražite zakon. Da ne spominjemo i mjesečevu pomrčinu u vašem znaku 5. svibnja koja će vam izvući mnoštvo emocija i potencijalnu dramu”, komentira Stardust.via GIPHY


STRIJELAC : SRPANJ


Čeka vas mnoštvo osobnog rasta i uspjeha, ali prvo se morate suočiti s realnošću. Većinu vremena relativno ste bezbrižna i optimistična osoba, ali u posljednje vrijeme sa sobom nosite teško breme.


Kraj godine vam izgleda svijetlo, ali situacija će se zagrijati tijekom ljetnih vrućina.


“Najnesretnije razdoblje za Strijelca je srpanj jer je Venera retrogradna u Lavu pa će utjecati na ljubavne pothvate. Financije bi također mogle biti na udaru pa izbjegavajte pretjerana trošenja i okrenite se štednjama”, kaže Stardust.


JARAC : SIJEČANJ


Imat ćete mnoštvo toga na tanjuru, a ako ste planirali početi križati poslove početkom godine, promislite opet.


2023. će vam nažalost započeti s retrogradnim Marsom koji će donijeti negativnu atmosferu tijekom vašeg rođendana i totalno vas demotivirati. Plus, osjećat ćete se totalno mutno i nekako nijemo dok se približava veljača.


“Usporite i izbjegavajte velike odluke tijekom siječnja ako je moguće. Srećom, kada se Merkur preseli sredinom mjeseca, dolazi vrijeme da Jarac krene dalje”, piše astrologinja.via GIPHY


VODENJAK : LIPANJ


Jeste li spremni za malčice pomiješanih signala? Početak godine bit će mirno more jer su zvijezde poredane u vašu korist oko vašeg rođendana. Možete očekivati snene i romantične vibre ususret Valentinovu zbog čega ćete se osjećati otvoreno i ranjivo.


Ali te bi se lijepe vibracije mogle zamrznuti unatoč ljetnim vrućinama koje stižu. Da, Saturn će otići iz vašeg znaka u ožujku, ali njegova retrogradnost u lipnju stvorit će vam neočekivane probleme.


“Puni mjesec u Strijelcu kombiniran s vladajućim planetom Saturnom koji postaje retrogradan, znači da će vam osjećaji biti zamagljeni u ovom dijelu godine”, kaže Stardust.


RIBE : OŽUJAK


2023. je jedna od onih godina koja će vas najviše izazvati, ali dugoročno gledano – i najviše vam pomoći. Mjesec ožujak bit će početak nečeg totalno transformirajućeg.


Kada Saturn, planet strukture, karme, discipline i odraslosti, uđe u vaš znak, doći će do prilike za osobnu refleksiju i rast. Ovaj će krug trajati čak tri godine, ali Ribama će najteže pasti taj prvi mjesec.


“Ožujak će biti najsretniji i najnesretniji mjesec za Ribe zahvaljujući velikoj mijeni Saturna koji započinje svoje putovanje u njihovom znaku. Tranzicija će prvo biti teška, ali kada se energija tog planeta jednom smiri, 2023. će zapravo biti obećavajuća za Ribe”, objašnjava Stardust.via GIPHY