Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Prirodni miomirisi

4 trika kako bi vaš dom mirisao neodoljivo pomoću sastojaka koje već imate

Autor: Lucija Sučić

07.03.2023. 09:15
4 trika kako bi vaš dom mirisao neodoljivo pomoću sastojaka koje već imate

Foto: iStock

Bez umjetnih mirisa prepunih kemikalijaOvi trikovi idealni su za uklanjanje neugodnih mirisa iz kuće kako bi vam dom uvijek mirisao neodoljivo i primamljivo, a za njih nisu vam potrebni skupocjeni kupovni mirisi prepuni kemikalija već se radi o uobičajenim kućanskim stvarima.


Puno je vrlo jednostavnih načina za postizanje toga da vaš dom miriše sjajno, a neke od najbržih i najjednostavnijih donosimo u nastavku!


Očistite filter klima uređaja


Jeste li znali da je, ako klimu redovito koristite, potrebno čistiti filter (poštujući upute proizvođača) svaka dva tjedna?
Osim zbog higijenskih razloga, prljav filter može utjecati na širenje neugodnih mirisa pa je preporučljivo da ih redovito čistite!


Skuhajte čaj s jakim mirisom


Ako doma imate neki mirisni čaj poput nekog voćnog, skuhajte ga te u proključalu vodu dodajte i citruse poput kriški naranče i limuna te pustite čaj na laganoj vatri kako bi se svi divni mirisi otpustili.


Kasnije ga za piće možete razrijediti vodom, a kuća će mirisati neodoljivim i ugodnim mirisom.


Domaći potpourri odlično miriše


Napravite svoj vlastiti potpourri koristeći sastojke iz kuhinje poput štapića cimeta, svježeg začinskog bilja, narančine kore i drugih te ih kuhajte u malom lončiću kako bi pustili miomirise.


Zrna kave prirodni su neutralizator neugodnih mirisa


Stavite malu lučicu u staklenku ili svijećnjak napunjen zrncima kave, što će učiniti čuda u uklanjanju neugodnih mirisa iz zraka.