Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Moda u malom prstu

4 stvari koje svaka Talijanka ima u svom ormaru

Autor: Mija Dropuljić

14.03.2023. 07:37
4 stvari koje svaka Talijanka ima u svom ormaru

Foto: iStock

Koji su to nezaobilazni komadi?Kada pomislimo na Europljanke koje imaju istančan modni stil, uvijek ćemo se sjetiti Francuskinja i Talijanki. One kao da modu drže u malom prstu. 


Modni stil im se ipak razlikuje. Dok Francuskinje idu za onom poznatom “manje je više”, Talijanke više vole eksperimentirati te rado nose statement komade. No, čak i kada nose upečatljive odjevne predmete, Talijanke uvijek izgledaju dotjerano. Koji su to nezaobilazni komadi bez kojih ne mogu zamisliti svoj ormar?


Velike sunčane naočale


Je li zbog vremena ili jednostavno vole ovaj modni dodatak, no Talijanke je teško zamisliti bez sunčanih naočala. Preferiraju statement naočale koje pričaju priču i sve su samo ne decentne. Mnoge preferiraju takozvani cat-eye stil, odnosno mačkasti izgled okvira. 

Životinjski uzorak


Bilo da je u pitanju leopard, krokodilski ili zebra – Talijanke bez obzira na modne trendove vole u svom ormaru imati komade sa životinjskim uzorkom. 


To može biti modni dodatak, no ne boje se nositi i kapute s animalnim uzorkom. Tajna leži u harmoniji ostatka outfita. Ako se odluče za nošenje pravog statement komada, ostatak outfita je decentan. Vesele ljetne haljine u bojama


Ne kaže se bez razloga “la dolce vita” – Talijanke znaju uživati ne samo u životu nego i u modi. Čim krenu topliji dani, preferiraju vesele ljetne haljine u jarkim bojama, s upečatljivim uzorcima ili višebojne. Visoke pete


Naravno, Talijanke nose i udobne tenisice i ravne cipele, no ipak ćete ih uvijek dotjerane vidjeti u visokim petama. 


Visina pete varira, nose od onih niskih pa sve do vrtoglavo visokih štikli. No, ono što je bitno – uvijek pri tome izgledaju elegantno.