Srijeda, 7. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Mudre shopping odluke

3 pitanja koja si prije kupnje nove odjeće trebate postaviti

Autor: Mija Dropuljić

05.01.2023. 08:07
3 pitanja koja si prije kupnje nove odjeće trebate postaviti

Foto: iStock

Kako pametno kupovati na sniženjima?Počela su sniženja! Omiljeni brendovi snizili su cijene i vrijeme za tradicionalni shopping pred kraj godine. No, često se dogodi da su kupnje na sniženjima one najmanje isplative. 


Pitate se kako? Pa se komade ćete ionako kupiti po sniženim cijenama. To što je pojedini komad snižen, ne znači da je njegova kupnja isplatila. Naime, često se dogodi da upravo zbog snižene cijene kupimo posve nepotreban komad koji ispadne propala investicija. 


Kako biste imali što manje propalih investicija i onih komada koji u vašem ormaru samo skupljaju prašinu, uvijek si postavite sljedeće tri pitanja, bilo da kupujete na sniženjima ili je u pitanju regularna kupovina. 


Biste li dotični komad nosili prošle godine?
Sniženja znaju biti primamljiva zbog čega odaberemo komad kojeg inače ne bi nosili. Prije svega kada pojedini odjevni predmet držite u rukama se upitajte biste li ga prošle godine nosili, bez obzira na modne trendove i njegovu cijenu.


Osim što nas zna navesti cijena i društvene mreže utječu na naše shopping odluke. Ako smo pojedini komad cijelo vrijeme viđali po Instagramu, velika je vjerojatnost da ćemo se prije odlučiti za njega nego za neki drugi komad. 


FOTO: iStock

FOTO: iStock


Hoćete li dotični komad nositi i iduće godine?


I ovdje se postavlja pitanje koje bi trebalo dati uvid je li vam se komad sviđa samo zato što je trendi ili je pravi odabir za vas. Odgovor na ovo pitanje pruža uvid u to je li u pitanju impulzivna kupnja ili ipak želite nadopuniti ormar s dotičnim odjevnim predmetom. 


Ako se kasnije trend vrati, hoćete li upravo taj komad nositi?


Svi obožavamo trendi komadi i rado ćemo nadopuniti svoj styling s nečim svježim. Trendovi nisu loši i trendovi se vraćaju. No, ipak postoje oni komadi koji su prolazni i oni koji su možda trendi, ali ćemo ih lako nositi i za koju godinu. Odličan primjer za to su recimo komadi u pink boji koji su vladali tijekom cijele 2022. godine. Najvjerojatnije će se dotična boja vratiti. No, ipak postoji razlika jeste li uzeli pink vestu ili pletenu haljinu ili specifičan crop top koji je dodatno ukrašen perjem.