Subota, 3. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Svjetsko skijaško prvenstvo

Zubčić zadovoljan svojim nastupom u današnjem slalomu

Autor: Hina

19.02.2023. 16:44
Zubčić zadovoljan svojim nastupom u današnjem slalomu

Foto: ReutersZa kraj sam stvarno odradio fenomenalnu drugu slalomsku vožnju, rekao je hrvatski skijaš Filip Zubčić koji je u zadnjoj utrci na Svjetskom prvenstvu, u slalomu, osvojio 11. mjesto.


„Prva vožnja nije bila najbolja, ali čim sam vidio postavku drugog ‘laufa’ bio sam stvarno sretan. Ta druga vožnja je bilo pravo mučenje od starta do cilja i to mi se svidjelo. Napao sam koliko sam mogao. Možda sam u nekim dijelovima druge vožnje malo previše kružio, ali neću sada cjepidlačiti. Stvarno sam na odličan način završio Svjetsko prvenstvo. Trebala mi je jedna ovakva utrka“, rekao je Zubčić.


Još se jednom najbolji hrvatski skijaš vratio na osmo mjesto u veleslalomu na ovom prvenstvu.
„Kako sam i prije rekao na ovakvim natjecanjima se samo medalje pamte. No, osmo mjesto je vrlo dobro. Čekam dalje svoju šansu, bit ćemo strpljivi i marljivo trenirati“.


Dotaknuo se Zubčić i dvije hrvatske skijašice, Leone Popović i Zrinke Ljutić, koje su se nadale slalomskoj medalji do koje ipak nisu doskijale.


„Iza sebe imaju brutalnu sezonu, ali očito u subotu nije bio njihov dan. Ne znam jesu li previše očekivale, ali nemaju za čim žaliti jer još su uvijek itekako mlade. Nisu se nikada ni našle u ovoj situaciji gdje se nešto veliko očekivalo od njih. No, sjajno se skijaju cijele sezone, njima samo čestitke“, završio je Zubčić.