Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Presica u Zagrebu

Zlatko Dalić potvrdio da će za Tursku i Wales aktivirati napadača s pretpoziva, osvrnuo se i na odluku Marka Livaje

Autor: Portal Novi list

09.10.2023. 11:46
Zlatko Dalić potvrdio da će za Tursku i Wales aktivirati napadača s pretpoziva, osvrnuo se i na odluku Marka Livaje

Foto: Zlatko Dalić/Foto REUTERS

Moj je fokus na Turskoj i Walesu, ne trošim puno energije na stvari koje su prošle. To je njegova odluka, mislim da je to dovoljno - rekao je izbornik



RIJEKA Zlatko Dalić izašao je pred novinare na dan okupljanja reprezentacije uoči dva kvalifikacijska dvoboja za EURO. Vatreni u četvrtak na Pampasu dočekuju Tursku,  a tri dana kasnije gostuju u Cardiffu protiv Walesa. Izbornik se osvrnuo na brojne ozljede i izostanke (Perišić, Ivanušec, Kramarić, Petković…), kao i oproštaj od reprezentacije Marka Livaje.


– Čekaju nas dvije utakmice u kojima možemo napraviti korak prema našem cilju. Ozljede? Problema ima malo više. Ivanušec je definitivno otpao. Nije izašao na teren i nema smisla da žurimo. Vidjet ćemo situaciju s Kramarićem i Petkovićem, bit će puno jasnije kako ćemo ih koristiti. Nadam se da će netko od njih biti spreman barem za Wales. Šutalo i Juranović imaju manje probleme, oni će biti u treningu, ali i to moramo vidjeti. Još otprije nema Perišića, kojemu želim da se što prije oporavi. Tko god izostane falit će nam. Želim s mojim stožerom naći rješenja. Naš cilj ostaje isti, osvojiti što više bodova i primaknuti se EURO-u. Oni koji su tu vjerujem da mogu. Bez onih kojih nema moramo dati sve od sebe da pobjedimo Tursku i Wales – rekao je u uvodu Dalić i osvrnuo se na “slučaj Livaja”


– Žao mi je da je donio takvu odluku, mogao je još puno dati. Hvala mu na svemu što je dao za Hrvatsku. Poštujem svaku odluku igrača, podržavam Marka u tome što je napravio i želim mu svu sreću u karijeri. To je sve što imam reći o toj situaciji. Moj je fokus na Turskoj i Walesu, ne trošim puno energije na stvari koje su prošle. To je njegova odluka, mislim da je to dovoljno.




Alternative na poziciji napadača?


– Sad kad dođemo u hotel sjest ćemo s mojim stožerom, zvat ćemo nekoga s pretpoziva. Musa je ostao taj kao napadač, ja mu vjerujem, igra u Benfici, igra dobro. Nadam se Petkoviću i Kramariću, ali nećemo ih forsirati ako nisu spremni. Ne sumnjam u dečke koji su tu, a s druge strane, sjajna je to šansa za Musu. Prigoda mu je to da se dokaže. Neću puno razbijati glavu, tu je Musa, tu je Pašalić, očekujem barem da jedan od dvojca Petković – Kramarić bude spreman za prvu utakmicu.


Turska?


– Moramo dati maksimum. Dobili smo ih 2:0 u teškoj utakmici. Došao je novi izbornik s novim zahtjevima, koristit ćemo analizu od prošle utakmice. Igramo dobro, dominantno, nadam se da ćemo tako i nastaviti u Osijeku. Po meni, ta utakmica je ključna u kvalifikacijama, tri boda će nam značiti duplo, ona bi bila jako dobra za ostvarenje našeg cilja. Dat ćemo sve za to da budemo još korak bliže EURO-u, svi još sretniji i zadovoljniji – rekao je Dalić.