Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

TENIS

Završnica Seniorskog teniskog prvenstva Hrvatske: Chiara Jerolimov juri prema tituli

Autor: Alen Plahinek

15.07.2023. 15:15
Završnica Seniorskog teniskog prvenstva Hrvatske: Chiara Jerolimov juri prema tituli

Foto: NENAD OPAČIĆ/ŠC VIŠNJIK



Četvrtog dana natjecanja na Seniorskom prvenstvu Hrvatske u tenisu, koje se igra na Boriku, saznali smo se polufinalne i finalne parove u svim konkurencijama. Na turniru od zadarskih predstavnika je ostala samo Chiara Jerolimov, nakon što su iz muških parova ispali Sandro Guščić i Toni Dujmenović, a Toni je poražen i u polufinalu mješovitih parova. Kao što se i očekivalo Jerko Brkić kao drugi nositelj, Deni Žmak kao treći te Ivan Karlo Ban kao četvrti osigurali su nastupe u pojedinačnoj konkurenciji, no njima se neće pridružiti prvi nositelj Nazar Oliynykov kojeg je svladao Karlo Kajin, 28-godišnji Puljanin koji je dobio američku sportsku stipendiju i već nekoliko godina studira u Louisianni te se paralelno bavi i tenisom.


U ženskoj je konkurenciji u polufinale prošla i prva nositeljica, Chiara Jerolimov koja je sa 6:4 i 6:3 svladala Manuellu Persson, a za finale mora svladati Riu Derniković Novaković. Drugi polufinalni par čine Sara Svetac i Sara Stojanović. Poznati su i polufinalni parovi muških parova.Dujmenović i Guščić zaustavljeni su od kombinacije Brkić/Radman-Livaja. Bilo je 6:4, 4:6 i 10:7 za kombinaciju koju danas očekuju Tin Oštro i Dorian Vasung. Drugi polufinalni par su Kajin i Žmak, a njima s druge strane mreže stajat će Horvat i Rakonić. U ženskoj konkurenciji turnir je stigao do finala u kojem se sastaju Derniković Novaković/Tomeljak i Držanić/Šumak.


Chiara će danas, osim polufinala pojedinačne konkurencije, možda stići i do trofeja. Nešto kasnije tijekom današnjeg dana ona će zajedno s Ivanom Karlom Banom igrati finale mješovitih parova protiv Curavića i Svetac. Prema predviđenom rasporedu, to finale neće početi prije 15 sati.


Foto: NENAD OPAČIĆ/ŠC VIŠNJIK