Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

SJAJNI NASTUPI

ATP Masters 1000 Madrid: Odličan dan za hrvatski tenis

Autor: Alen Plahinek

28.04.2023. 20:50
ATP Masters 1000 Madrid: Odličan dan za hrvatski tenis

Foto: ROBERT PRANGE



Peti dan na iznimno jakom Madrid Mutua Openu bio je vrlo uspješan za Hrvate koji su nastupali. Prva od svih Hrvata na teren je izašla Zadranka s američkom putovnicom, Bernarda Pera i za samo 64 minute igre rezultatom 6:1 i 6:3 s terena počistila Njemicu Tatjanu Mariju. Peru u sljedećem kolu očekuje prva igračica svijeta Iga Swiatek. Ubrzo nakon Pere, svoj nastup počela je i Petra Martić. Njoj je trebalo gotovo dva puna sata da riješi prepreku nazvanu Laura Siegmund. Bilo je 7:6 i 6:3 za Hrvaticu. Martić će za osminu finala igrati protiv Ruskinje Anne Kalinskaje koja je napravila iznenađenje i s turnira izbacila sedmu igračicu svijeta, Elenu Rybakinu.


Nakon djevojaka, kasnije tijekom poslijepodneva sjajan dan nastavio je Borna Ćorić, kojeg smo konačno, nakon dugo vremena, vidjeli raspoloženog. Nakon ispadanja u prvim zemljanim mečevima od Jarryja u Monte Carlu, a potom i od Djerea u Banja Luci, Borna je stigao do prve ovogodišnje zemljane pobjede. Za sat i 23 minute igre s terena je ispratio 106. igrača svijeta, Huga Gastona. Bilo je dva puta po 6:3 za Zagrepčanina kojeg u sljedećem meču očekuje pobjednik dvoboja Hurkacz – Gasquet.


Sjajan dan zaključili su parovi. Nikola Mektić i Mate Pavić nakon sat i 34 minute s 2:1 u setovima pobijedili su argentinsko – australsku kombinaciju Baez/Kubler. U osmini finala očekuju ih ili španjolsko – argentinska kombinacija Granollers i Zeballos ili ruska kombinacija Khachanov/Rublev.