Srijeda, 15. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

BOKS

Zagreb Open: Ivan Nekić zlatni

Autor: Šime Ćurko

03.11.2023. 17:10
Zagreb Open: Ivan Nekić zlatni

Foto: BK Ares



U Boksačkom centru na zagrebačkom Velesajmu, u organizaciji Zagrebačkog boksačkog saveza, održan je 12. Zagreb Open za kadete i juniore. Najkvalitetniji turnir mlađih kategorija u Hrvatskoj okupio je 155 mladih boksačica i boksača iz sedam država: Irska, Poljska, Slovačka, Češka, Crna Gora, Slovenija i Hrvatska. Od članova zadarskog Aresa, koje su vodili treneri Vedran Bajlo i Nikola Marketin, prvo mjesto osvojio je Ivan Nekić, nakon što je u juniorskom finalu do 75 kg svladao reprezentativca Juraja Tutundžića (BK Brod).


– Nekić je imao kvalitetnog protivnika, te su prve dvije runde bile tijesne. a onda je Ivan u trećoj rundi ubacio u brzinu više i ostvario pobjedu. Ovo mu je četvrti osvojeni međunarodni turnir, a ima i broncu s kadetskog Europskog prvenstva 2021. Zahvaljujemo Mili Romiću na odličnoj kondicijskoj pripremi naših mladih boksača, na kojoj se pokazalo da je naša suradnja pun pogodak – kaže trener Bajlo.


Mihael Baričević je u finalu kategorije do 75 kg izgubio od Slovenca Tima Klanečeka. Polufinale juniora do 70 kg donijelo je zadarski okršaj u kojem je Ivano Skoblar (BK Zadar) s 2:1 pobijedio Andrejasa Baričevića (Ares). Skoblar je potom u finalu izgubio od Slovenca Alekseja Tandera




U kadetskoj konkurenciji srebrne medalje nakon poraza u finalima osvojili su Ino Melada (-60 kg) i Karlo Knežević (-44 kg), članovi Sv. Krševana. Kneževića je u borbi za zlato svladao Slovak Kevin Fejer, dok je Melada u polufinalu nadjačao Slovaka Petera Triebela, a potom ga je u polufinalu pobijedio Maksimilian Miklas, još jedan slovački predstavnik. Svim juniorskim reprezentativcima bila je to odlična provjera za Svjetsko juniorsko prvenstvo u Erevanu (Armenija), koje će se održati od 21. studenoga. do 5. prosinca.