Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

turnir Hrvatski vitezovi

Bošnjak: Zadar je uvijek imao odlične boksače

Autor: Šime Ćurko

06.09.2023. 10:34
Bošnjak: Zadar je uvijek imao odlične boksače

Foto: BK Ares



U marini u Dragama održan je međunarodni boksački turnir Hrvatski vitezovi, u čast hrvatskim braniteljima i heroju Miru Barešiću, koji je rođen u Dragama. Događaj koji je privukao brojnu publiku u prekrasnom ambijentu uz more organizirali su Boksački klub Ares (treneri Vedran Bajlo i Niko Marketin), Boksački savez Zadarske županije, Hrvatski boksački savez (u Dragama su bili Bono Bošnjak i Mladen Mikolčević, predsjednik i dopredsjednik HBS-a), uz podršku domaćina iz Draga i Pakoštana, među kojima je bila i Viktorija Barešić, kći pok. Mira Barešića.


– I ja sam ugodno iznenađen velikom posjećenošću turnira, na čemu domaćini zaslužuju čestitke. Koliko mi je poznato ovo je prvi put da su u Dragama održani boksački mečevi, i to na ovako visokoj razini. Zadar je uvijek imao odlične boksače, što se potvrdilo i ovaj put – izjavio je Bono Bošnjak.


Održano je 12 mečeva u svim dobnim kategorijama, a osim iz hrvatskih klubova, nastupili su i predstavnici iz Slovenije, Slovačke te Bosne i Hercegovine. Najboljim boksačem turnira proglašen je junior Ivan Nekić, član Aresa, koji je pobijedio Niku Goretu iz splitskog Groma.




– Cijelo ljeto smo se pripremali kombinirajući treninge snage i boksa i ovo je rezultat toga – rekao je Nekić.


Najbolji tehničar je mlađi senior Lovre Ćoza iz zadarskog Bandoga, koji je prekidom završio meč protiv Slovaka Manducha. Za najborbeniji par izabran je meč u kojem je senior zadarskog Bandoga Petar Ražov svladao Slovaka Borisa Nedbala.


Pobjede pred svojim navijačima izborili su i mladi boksači Aresa Mihael Baričević, Andrejas Baričević i Luka Bukvić. Doprinos turniru dali su i Vranski vitezovi, Pakoške mažoretkinje, čuvari narodne baštine iz KUD-a Sveti Ante, a održan je i koncert Jure Brkljače.


– Uz drugo izdanje turnira u Dragama sljedeće godine, u travnju na Višnjiku planiramo međunarodni turnir u spomen na našeg trenera Damira Zrilića, koji je ove godine održan prvi put, a u planu je i još jedno izdanje kampa za mlade boksače, koji bi trajao pet do sedam dana – rekao je Niko Marketin, trener Aresa.