Nedjelja, 25. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

OPORAVAK KLUBA

Zadranin Tonći Mašina novi sportski direktor KK Gorica

Autor: Portal ZL

28.06.2023. 16:41
Zadranin Tonći Mašina novi sportski direktor KK Gorica

Foto: Žeminea ČotrićKK Gorica je nakon ispadanja iz HT Premijer lige napravio prve korake prema stabilizaciji i rezultatskom oporavku kluba. Duško Radović je reizabran za predsjednika, a u prvoj izjavi odmah je naglasio prioritete Goričana: ‘Važno nam je osigurati što bolje funkcioniranje kluba, unaprijediti rad s mladima i posložiti se na svim razinama.’


Nakon mjesec dana prvi konkretni rezultatu su tu. Novi tajnik kluba postao je Miron Češkić, bivši igrač i trener (Hermes Analitica, Zrinjevac), osoba dobro upućena u sve segmenta funkcioniranja košarkaškog kolektiva i stanje u hrvatskoj košarci. Ulogu sportskog direktora preuzima dr.sc. Tonći Mašina, stručnjak s dugogodišnjim iskustvom rada u hrvatskoj košarci kao mentor, bilo u ulozi kondicijskog, pomoćnog ili glavnog trenera (Zadar, Split, Zagreb, Dubrava), osoba koja 24 sata živi svoj poziv i izazovima pristupa planski.


Trener prve momčad je Neven Nikolić, košarkaški stručnjak koji je deset godina proveo u Zrinjevcu, od kojih pet u juniorskom pogonu, a ostatak kao trener prve momčadi. Jednu sezonu radio je u juniorskom pogonu Cibone, a u seniorskoj košarci osim Zrinjevca vodio je Goricu, Student (Mostar), Zrinjski (Mostar) i Promo (Donji Vakuf).


Foto: Žeminea Čotrić