ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

SJAJAN TRANSFER

Maddison postaje Pijetao: Spursi doveli fantastičnog veznjaka Leicestera

Autor: R.H.

28.06.2023. 15:47
Maddison postaje Pijetao: Spursi doveli fantastičnog veznjaka Leicestera

Foto: Reuters



Engleski reprezentativac James Maddison postat će novi član Tottenhama, koji će ga Leicesteru platiti 40 milijuna funti. Nakon što su ‘Lisice’ završile u Championshipu uslijedio je egzodus igrača s King Powera. Tielemans, Amartey, Mendy, Soyuncu i spomenuti Maddison, samo su neki koji su već napustili klub, koji je senzacionalno osvojio Premiership 2016. godine.


Maddison se posljednjih godina isprofilirao kao ponajbolji playmaker na Otoku, a njegove izuzetne izvedbe nakon Svjetskog prvenstva u Kataru nisu bili dovoljne za ostanak Leicestera u prvom razredu engleskog nogometa. Odlaskom Christiana Eriksena u Inter u siječnju 2020. Tottenham je ostao bez klasičnog razigravača, pa su se Spursi ‘krpali’ na toj poziciji s  igračima čija je primarna zadaća razgradnja protivničkih napada.


Partnerstvo Maddison-Kane na papiru izgleda fantastično, no pravo je pitanje hoće li uopće doći do njihove suradnje, budući da se najbolji strijelac u povijesti engleske reprezentacije konstantno povezuje s Bayernom, Chelseajem i Unitedom.




Maddison je za ‘Tri Lava’ upisao tri nastupa, a bio je član škvadre Garetha Southgatea na Mundijalu u Katru.


Foto: Reuters