Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Rukomet

Zadrani u triler završnici preokrenuli Umag za pobjedu na startu sezone

Autor: Alen Plahinek

30.09.2023. 20:53
Zadrani u triler završnici preokrenuli Umag za pobjedu na startu sezone

Foto: Mate Komina



Napetije od ovoga nije moglo, nekoliko života odnijeli su svojim navijačima rukometaši Zadra, no u triler finišu uspjeli su doći do prve pobjede u prvoj utakmici na startu nove sezone 1.HRL-jug. U Mocire večeras je došla momčad Umaga, koja je u najavi sezone jasno rekla kako napadaju odlazak u Premijer ligu, no svi jako dobro znaju kako su Mocire gotovo dvije pune godine neosvojiva tvrđava, što se i danas pokazalo.  Završilo je 29:28 (12:17) za pulene Nine Jeraka koji je tako na seniorskom debiju startao s pobjedom.



Ogromna crna rupa


Iako su odrađene jako dobre pripreme malkice nervozno ušli su Zadrani u susret, no isto tako ponašali su se i Umažani. Nakon gotovo punih 12 minuta nadmetanja, Umažani su pronašli višu brzinu i izdominirali Zadar u narednih malo manje deset minuta u kojima su napravili ogromnu seriju 7:1 i vodili s 14:8. Dva puta Jerak je zvao svoju momčad na minutu odmora, no ništa nije sjedalo na svoje mjesto kako je trebalo. Uspjeli su se nekako nakon tog drugog time-outa Zadrani malo smiriti i grč je počeo lagano popuštati.




Mnogo borbenije izgledao je Zadar početkom druge dionice kada je uspio spojiti tri uzastopna gola i doći na minus dva (19:17). Držali su se igrači Zadra na dva do tri pogotka zaostatka i čekali svoju priliku, jer znali su da će barem jednom doći. Prva je došla u 43. minuti kada su povezali dva pogotka i tada su Zadrani imali samo gol zaostatka (23:22).  Druga prilika stigla je u 54. i 55. minuti kada su ponovno povezana dva pogotka i na semaforu u Mocirama je nakon  dugo vremena ponovno stajalo izjednačenje (25:25). Treća prilika koja je bila i završni udarac Zadrana stigla je u posljednjih pet minuta. Umag je šest i pol minuta prije kraja zabio za 26:26 i gotovo dvije minute se čekalo na novi zgoditak. Tada je na scenu stupio Ivan Čirjak koji je u kapetanskom debiju odigrao maestralnu utakmicu i poveo svoju momčad točno kada je to bilo potrebno. Dva vezana pogotka u posljednjim minutama kada se lomila utakmica te gol Leona Goldnera odveli su igrače Zadra na dva razlike prednosti.


Hvala kapetane


Umažani će do svojeg grada morati u svojim glava zasigurno “vrtjeti film” i pokušati shvatiti to ih je snašlo u tom drugom dijelu. Zadar je na ovaj način poslao izrazito jaku poruku za svoje konkurente. Čirjak je bio najefikasniji s deset pogodaka, šest je dodao Josip Maršan, a pet Tiziano Merhar.


Nakon završetka utakmice, Domagoj Surać je završio svoju veliku rukometnu karijeru. Klub i navijači zahvalili su mu se slikom i buketom.