Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

ZADOVOLJAVA SVE UVJETE

Zadar u kvalifikacijama za Drugu ligu

Autor: Alen Plahinek

05.06.2023. 19:21
Zadar u kvalifikacijama za Drugu ligu

Foto: Luka Jeličić



Ono što smo i pretpostavljali, danas se u poslijepodnevnim satima i obistinilo. Nakon što je krajem prošlog tjedna NK Zagora iz Unešića dobila odbijencu HNS-a za mogućnost sudjelovanja u kvalifikacijama za 2.NL, na njezino mjesto i službeno je došao Zadar. Kao drugoplasirana momčad minule sezone 3.NL Jug, Zadrani su uvršteni u kvalifikacije za 2. NL jer prvak, NK Zagora, nije ispunjavao sve potrebne uvjete.


– Zadovoljni smo raspletom situacije i odlukom tijela HNS-a, jer je cijela priča oko kvalifikacija bila nekorektno usmjerena protiv našeg kluba. Jedina je istina da Zadar ispunjava sve uvjete i kriterije za natjecanje u višem rangu. Mi nismo i ne možemo biti odgovorni za propuste koje su napravile druge organizacije i momčadi – istaknula je predsjednica Zadra Iva Bokanović osvrćući se na činjenicu kako Zagora kao južnjački prvak ne može u kvalifikacije, jer nema sve uzrasne kategorije.


Foto: Luka Jeličić


Najteži mogući protivnik


Na putu do SuperSport Druge HNL Zadranima stoji momčad Karlovca 1919. Oni su pomeli konkurenciju u regiji Centar, skupivši 87 od maksimalnih 102 boda.




– Respektiramo Karlovac, ali mi imamo svoj ovogodišnji cilj, a to je plasman u viši rang natjecanja. Istina je da smo dobili najozbiljnijeg mogućeg suparnika u kvalifikacijama, ali sam isto tako siguran da slično razmišljaju i u Karlovcu – kazao je trener Dragan Blatnjak koji će na raspolaganju imati cijeli ovosezonski roster.


– Nema ozlijeđenih u momčadi, izuzev Kristijana Jurića koji je van stroja još od početka travnja, a nema ni kartoniranih. Od igrača koji su tijekom jeseni i proljeća prikupili najviše nastupa i trećeligaških minuta, plavo-bijeli dres u kvalifikacijama još neće navući topnik Ivan Bubalo, autor 12 prvenstvenih zgoditaka. No Karlo Torbarina i posebno Goran Zakarić tijekom proljeća, pokazali su da put do suparničkog vratar za najefikasniju trećeligašku momčad tijekom proljetne polusezone nije Odisejeva putešestvija – zaključio je Blatnjak.


Foto: Luka Jeličić