Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

HRVATSKI IZBORNIK

Dalić: Bilo bi lijepo osvojiti Ligu nacija

Autor: Hina

05.06.2023. 19:10
Dalić: Bilo bi lijepo osvojiti Ligu nacija

Foto: Reuters



Bilo bi lijepo osvojiti Ligu nacija, kazao je hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić na konferenciji za medije u Rijeci na početku priprema za skorašnji nastup na završnici UEFA Lige nacija u Nizozemskoj, objavio je HNS. Hrvatska 14. lipnja protiv Nizozemske u polufinalu Lige nacija u Rotterdamu, a finale i utakmica za treće mjesto igraju se 18. lipnja.U drugom polufinalu igraju Italija i Španjolska 15. lipnja. Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić objavio je u Rijeci konačni popis igrača za završni turnir Lige nacija, a među 23 prijavljena igrača igrača nema mladoga Diona Drene Belje.Dalić je morao do ponoći obznaniti sastav bez jednoga otprije pozvanog igrača, a odlučio se za napadača Augsburga Belju, koji će tako biti dostupan za završnicu EURA igrača do 21 godine.


“Pozvali smo Belju jer želimo da osjeti ozračje A-reprezentacije, jer računamo na njega u budućnosti, ali 12. lipnja kada idemo u Nizozemsku on će se pridružiti mladoj reprezentaciji”, kazao je Dalić. Vatrene 14. lipnja očekuje polufinalni sraz s domaćinom Nizozemskom. “Sam plasman na Final Four je nešto fantastično. Pred nama je polufinale i najteži mogući protivnik, igramo protiv domaćina Nizozemske koja se želi vratiti u vrh europskog i svjetskog nogometa. Nizozemska će imati veliku podršku navijača, ali vjerujem da će i naši navijači nama biti ogromna podrška i da ćemo se osjećati kao da igramo doma. Većina igrača se okupila, očekujemo da nam se u iduća dva dana priključe i ostali, 8. lipnja trebali bismo na treningu biti kompletni. Naravno, osim Brozovića kojega čeka finale Lige prvaka. Čekaju nas dvije teške utakmice, nemamo nikakav pritisak i imperativ, ali želimo osvojiti naslov”.


Nizozemska u utakmicu ulazi puna motiva, baš kao i Hrvatska. “Nizozemce će voditi novi izbornik koji će promijeniti sustav igre, riječ je o momčadi koja je duplo skuplja od Hrvatske koja ima kvalitetu i širok izbor igrača, pogotovo u defenzivnom dijelu. Bit će borba, ne predajemo se, Nizozemska je protivnik koji iziskuje maksimalno uvažavanje, ali nemamo potrebe se bojati”.


Foto: Reuters


Bez obzira na to što su Vatreni lišeni imperativa, svi se nadaju osvajanju trofeja




“Bilo bi zaista lijepo osvojiti prvi trofej u hrvatskoj povijesti, iako je i plasman među četiri najbolje europske momčadi velik uspjeh. Dobro smo igrali u grupnoj fazi, ali osvajanje trofeja ne možemo si postaviti kao imperativ jer igramo s protivnicima velike kvalitete. Na svakom turniru smo bili na visokoj razini, očekujem to i sad. Igrači su umorni i izraubani od sezone, na izmaku snaga, ali siguran sam da imaju motiva i energije za još dvije utakmice. Želimo osvojiti naslov, ali i medalja bi bila velika stvar”. Reprezentacije ća 9. lipnja biti na audijenciji kod pape Franje u Vatikanu.


“Idemo kod Pape, to je velika stvar i nešto što se prvi put dogodilo u povijesti hrvatske reprezentacije. Dosta se na tome radilo i velika zahvala nadbiskupu Kutleši koji je puno pomogao oko toga. To je za nas velika stvar, ne idemo u Vatikan nešto moliti, nego samo zahvaliti za sve ono što smo napravili u proteklih pet godina. To je bila naša želja, imali smo poziv poslije finala Svjetskog prvenstva u Rusiji da odemo kod Svetog oca, tad se nije ostvarilo i od tada smo tražili pogodan datum”. Marcelo Brozović će se reprezentaciji priključiti tek nakon finala Lige prvaka…


“Sigurno je da će nam Brozović nedostajati na treningu, nedostajat će njegova energija i sve ono što radi za momčad, ali pridružit će nam se 12. lipnja. Nadam se da će osvojiti Ligu prvaka i doći radostan u naš kamp”, zaključio je Dalić.


Foto: Reuters