Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

3. NL-Jug

Zadar u Dubrovniku kod svojeg bivšeg trenera

Autor: Šime Ćurko

17.04.2024. 11:22
Zadar u Dubrovniku kod svojeg bivšeg trenera

Foto: Luka Jeličić



Na dan parlamentarnih izbora nogometni trećeligaši s juga odigrat će utakmice 24. kola. Zadar je od 10. kola bez poraza. Posljednji koji je osvojio tri boda protiv momčadi Marina Oršulića bio je Hrvatski vitez (1:0). U sljedećih 13 kola Zadrani su upisali deset pobjeda i tri remija, ali ni to im nije bilo dovoljno za prvo mjesto, koje odnedavno drži Zagora. Unešićani su skrojili još jači niz, 11 pobjeda u nizu, te imaju 53 boda, jedan više od Zadra.


Zadar danas očekuje gostovanje kod GOŠK Dubrovnika 1919, momčadi koja od kada ju je preuzeo Marko Pinčić igra kao preporođena. U šest kola pod vodstvom nekadašnjeg trenera Zadra i Hrvatskog viteza Dubrovčani su upisali četiri pobjede i dva poraza, odnosno sakupili 12 bodova, tri više nego u prethodnih 17 kola. U prošlom kolu Dubrovčani su s 3:0 ispratili Hrvatski vitez pokazavši se kao sastav koja ovo proljeće ima »ozbiljne namjere«. A s pobjedničkim namjerama na dvoboj stiže Zadar koji u preostalih sedam utakmica još uvijek ovisi sam o sebi. No, daleko je to od situacije od prije samo tri kola, kada je imao plus tri u odnosu na Zagoru i držao situaciju pod kontrolom. Kad je riječ o Unešićanima oni će ugostiti Hrvatski vitez. Posedarci nemaju rezultatskog opterećenja pred treće gostovanje zaredom. Mogu li do bodova s kojima bi ostali blizu vrha, a možda i »pomogli« Zadru, moći će pratiti svi koje to zanima budući da Zagora redovno ima prijenos uživo sa svojih domaćih utakmica.


U krizi je Primorac. U šest kola Biograjci su osvojili samo bod i jedino ih dobar jesenski kapital drži u sredini ljestvici. Momčadi Lea Šarića danas stiže Split, sastav koji je pobjedom u prošlom kolu protiv Junaka posljednje mjesto prepustio Zmaju. Prilika je to za tri boda koja bi popravila raspoloženje u kraljevskom gradu.




Raspored 24. kola (danas 16:30 sati): GOŠK Dubrovnik 1919 – Zadar, Zagora – Hrvatski vitez, Primorac – Split, Zmaj – Omiš, Junak – Vodice, Neretvanac – Uskok, GOŠK Kaštela – Kamen, Sloga – Neretva.