Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

treća nl jug

Zadar razočarao u županijskom derbiju protiv Primorca

Autor: Šime Ćurko

30.09.2023. 21:02
Zadar razočarao u županijskom derbiju protiv Primorca

Foto: Luka Jeličić



Nema kraja agoniji nogometaša Zadra u utakmicama sa županijskim rivalima. Ovaj put u 7. kolu Treće NL Jug tri boda sa Stanova je odnio Primorac, a kako je Hrvatski vitez pobijedio Zmaj, igrači Marina Oršulića ne samo da su izgubili prvo mjesto, koje sada drže Posedarci, nego su pali na šestu poziciju i trenutačno su najlošiji od tri županijska kluba. Kao i na kraju prošle jeseni, Primorac je opet slavio u Zadru, ovaj put predvođen Draganom Blatnjakom, prošlosezonskim strategom Zadra.


Gol odluke dvije minute prije kraja postigao je visoki Vodopija, potopivši sve nade Zadrane u možebitni pobjednički preokret i zadržavanje barjaka.  Bila je to tvrda i čvrsta utakmica, bez puno pravog i tečnog nogometa.


Zadar je igrao s dosta razvučenim linijama, što je pogodovalo motiviranim gostima, koji su poveli već u drugoj minuti. Zadrani nisu znali kako iznijeti loptu sa svoje polovice, gosti su osjetili priliku i pritisnuli, nakon čega je Muić poslao riskantnu loptu prema sredini, gdje je do nje došao Bitunjac i gurnuo naprijed za Vodopiju, čiji je udarac iz blizine obranio 19-godišnji Matulić (na golu zamijenio Matasovića).





Međutim, od vratara Zadra lopta se odbila na desetak metara do Kadije, koji je rutinski pogodio za vodstvo momčadi iz Kraljevskog grada, kojem su se u kutu istočne tribine radovali rodbina i najvjerniji pratitelji igrača Primorca.


Mreža gostiju zatresla se u 25. minuti, čemu je prethodio fliper odbijenih lopti. Sve je započelo izvedenim kornerom na sjeverni gol, s lijeve strane. Očito uigrana kombinacija u kojoj je dodavanjima „iz prve“ sudjelovalo više igrača Zadra, a sve kako bi lopta brzo došla na desno stranu do Jurića koji je odmah vratio u gostujući kazneni prostor dok Luetić koji je proslijedio Vukadinoviću.


Zadarski napadač, premda okrenut leđima, dobro se snašao u petercu i preusmjerio loptu u malu mrežu za izjednačenje. Domaćini su potom zabilježili nekoliko pokušaja i udaraca, uglavnom sve pored okvira gostujućih vrata. Nedostajalo je pravih, izrađenih prigoda, a Zadrani nisu imali niti sreće u dva navrata.



Jurić je u završnici prvog poluvremena najprije lijepo naciljao, ali samo u gredu, a zatim je njegov lob-udarac, zamalo odsjeo na mreži istrčalog vratara Stojanova.  U nastavku su Zadrani tražili sva tri boda, ali bez konkretne završnice. U igru su kod domaćina ušli Stojčević, Serbinov, i Iveljić koji je čak završio na vrhu gostujućih 16 metara.


Međutim, na drugoj strani, s desnog boka Jurišić je ubacio visoku loptu, koju je glavom najbolji biogradski strijelac Vodopija proslijedio u mrežu, pored nemoćnog Matulića za konačnih 1:2.  Primorac je tako nanizao šest utakmica bez poraza te se probio na drugo mjesto, s bodom manje od vodećeg Hrvatskog viteza. S druge strane, Zadar je razočarao prikazavši igru s kojom se ne može očekivati ništa više od ritma “toplo-hladno”.


A to nije mentalitet pobjednika i tako se ne ide na najavljenu titulu prvaka. O višem rangu da i ne govorimo. Može se reći da je ono što Zadar prikazuje već viđeno u prethodna dva neuspješna pokušaja plasmana u treći ligaški rang.