Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

La Liga

Real Madrid prekinuo sjajnu seriju Girone i vratio vrh, Bellingham zabio šesti gol ove sezone

Autor: Hina

30.09.2023. 22:00
Real Madrid prekinuo sjajnu seriju Girone i vratio vrh, Bellingham zabio šesti gol ove sezone

Foto: Foto REUTERS

"Kraljevski klub" je na stadionu Municipal de Montilivi slavio sa 3-0 prekinuvši sjajnu seriju Girone koja je u prvih sedam kola upisala šest pobjeda i remi



MADRID Španjolski nogometni velikan Real Madrid prekinuo je sjajnu seriju Girone nanijevši najugodnijem iznenađenju u Primeri prvi poraz ove sezone.


“Kraljevski klub” je na stadionu Municipal de Montilivi slavio sa 3-0 prekinuvši sjajnu seriju Girone koja je u prvih sedam kola upisala šest pobjeda i remi.


Girona je odlično ušla u susret i u prvih pet minuta je imala dvije lijepe prilike. U trećoj minuti je pucao Yangel Herrera, ali preko gola, dok je samo minutu kasnije Viktor Tsygankov pogodio stativu.




Nakon početne inicijative domaćina, Real se uspio pribrati i u 17. minuti je stigao do vodstva golom Joselua kojem je fantastično “vanjskom” asistirao Jude Bellingham.


Samo četiri minute kasnije Aurelien Tchouameni je nakon Kroosova ubačaja iz kornera pogodio za 2-0. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Bellingham postigavši u 71. minuti svoj šesti gol ove sezone.


U posljednjim trenucima susreta “Kraljevski klub” je ostao s igračem manje nakon što je isključen Nacho Fernandez.


Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić nije nastupio za Real koji je ovom pobjedom preuzeo vrh ljestvice.


U ranije odigranom susretu Getafe i Villareal su remizirali bez golova, dok su Rayo Vallecano i Mallorca odigrali 2-2. Domaćin je izvukao bod golom Radamela Falcaoa iz jedanaesterca u 12. minuti nadoknade.


U prvom susretu ovoga kola Barcelona je na Olimpijskom stadionu pobijedila Sevillu sa 1-0, a susret je odlučio autogol Sergija Ramosa u 76. minuti.


Večeras se još sastaju Real Sociedad i Athletic Bilbao.


Na vrhu ljestvice se nalazi Real Madrid sa 21 bodom, Barca ima 20, a Girona 19 bodova.