Petak, 3. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

KUGLANJE

Zadar pojačali Luka Požega i Lovro Buzov

Autor: Šime Ćurko

01.09.2023. 16:11
Zadar pojačali Luka Požega i Lovro Buzov

Foto: KUGLANA DOM HV ZRINSKI



U subotu 16. rujna počet će najjače hrvatsko klupsko kuglačko natjecanje, od ove sezone službenog naziva HEP Superliga. Kao i prethodnih sezona u ligi je deset klubova, a u 1. kolu Zadar će biti domaćin Osijeku. Bit će to prilika za predstavljanje momčadi, u kojoj u odnosu na lani ima nekoliko promjena. Klub je napustio Radovan Vlajkov, lani važan oslonac, koji se nakon jedne sezone u »plavom« dresu vratio u Srbiju. Dugogodišnji član kluba Stanko Čota, sudionik u osvajanju brojnih Zadrovih trofeja, otišao je u splitski PZC, koji igra u Drugoj ligi, a Matija Cindrić se zaposlio i preselio u Rijeku.


S druge strane, Zadar je pojačao Luka Požega (24), dosadašnji član Željezničara iz Čakovca, višestruki osvajač svjetskih medalja za Hrvatsku u mlađim uzrastima, a član je i nacionalne seniorske selekcije. Došao je i Lovro Buzov (22), koji je nastupao za Zanatliju iz Slavonskog Broda. Riječ je o još jednom mladom reprezentativcu, koji se u Zadru zaposlio, pa će uz rad nastaviti i s kuglanjem. Ulaganje u budućnost kluba zaokružio je Karlo Petranović (18), koji je i prošle sezone igrao za Zadar, ali na dvojnoj registraciji (Delnice). U novoj sezoni će biti registriran samo za Zadar. Momčad će kao igrač i trener predvoditi Hrvoje Marinović, treću sezonu zaredom u sastavu je Csongor Barany, ostao je Milan Uzelac, a velika su očekivanja i od Borisa Benedika, koji je lani zbog zdravstvenih problema nije mogao dati puni doprinos. Kapetan će i dalje biti Mario Baljak, ostali su i Andrija Božičević, Borna Bakran, Ivica Perić…


– Imamo vrlo kvalitetnu momčad, a nakon početka domaćeg prvenstva u listopadu ćemo u Slavonskom Brodu braniti titulu pobjednika NBC kupa. To nam je natjecanje važno i zato što je ulaznica za Ligu prvaka, u kojoj smo lani igrali na završnom turniru četiri najbolje momčadi u Grazu. Iako smo imali odlične rezultate od Grada Zadra smo dobili manje novca, pa smo sezonu izgurali financirajući sami sebe. Ne samo da nismo dopustili da klub upadne u poteškoće jer je financiranje iz Grada išlo na kapaljku, već smo ga podigli na visokoj razini an kojoj želimo biti i ove sezone – kaže Josip Kartelo, dopredsjednik Zadra. Drugu sezonu zaredom Zadar II će igrati u Prvoj ligi Jug, u kojoj će se natjecati i Poličnik, lanjski prvak Druge lige Jug.


Foto: KUGLANA DOM HV ZRINSKI


Foto: KUGLAČKI KLUB ZADAR