Utorak, 7. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Rekordi

Za Barcelonu je zaigrao najmlađi igrač u povijesti La Lige

Autor: Hina

30.04.2023. 12:12
Za Barcelonu je zaigrao najmlađi igrač u povijesti La Lige

Foto: Lamine Yamal i Xavi/Foto REUTERS

Yamal je peti najmlađi igrač u povijesti La Lige koji je ušao u igru, a najmlađi je bivši potencijalni igrač Mallorce Luka Romero, koji je počeo protiv Real Madrida s 15 godina i 219 dana 2020. godine



BARCELONA Sa 15 godina i 290 dana, Lamine Yamal postao je najmlađi igrač u povijesti Barcelone koji je igrao u španjolskoj ligi i to u subotnjoj pobjedi katalonskog kluba od 4-0 protiv Betisa u 32. kolu La Lige.


U subotu je Lamine Yamal ušao u igru ​​u 83. minuti umjesto 18-godišnjeg Gavija i umalo zabio u 86. minuti.


“Bio je jako dobar. Rekao sam mu da proba nešto i on je to napravio. S 15 je već poseban igrač, zna zabijati, dodavati, pokazao je karakter. I kad ga vidite na treningu, shvaćate koliko on može biti važan”, izjavio je trener Barcelone Xavi nakon utakmice.




Upitan na konferenciji za novinare o sličnostima ovog igrača s Lionelom Messijem ili Ansuom Fatijem, Xavi je odgovorio potvrdno:


“Da, on je sličan igrač. Ima taj urođeni talent u zadnjem dijelu terena. Ne bi se reklo da ima petnaest godina, zreliji je od svojih godina. Igrao je samo deset minuta, ali bio je dobar. Može ostaviti traga u ovoj momčadi”, uvjeren je katalonski tehničar.


Španjolski mladi reprezentativac koji trenira u Barci od svog debija, postao je drugi najmlađi igrač koji je igrao u službenoj utakmici za prvu momčad katalonskog kluba.


Prvi najmlađi igrač bio je Albert Almasqué, koji je zaigrao na utakmici Coupe Macaya 13. studenog 1902. s 13 godina i 340 dana.


Yamal je peti najmlađi igrač u povijesti La Lige koji je ušao u igru, a najmlađi je bivši potencijalni igrač Mallorce Luka Romero, koji je počeo protiv Real Madrida s 15 godina i 219 dana 2020. godine.