Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Swan Croatia Challenge

Završio je jedriličarski tjedan iz snova tijekom kojega je ACI predstavio najbolje od Jadrana

Autor: Portal Novi list

30.04.2023. 08:33
Završio je jedriličarski tjedan iz snova tijekom kojega je ACI predstavio najbolje od Jadrana

Foto: Giangiacomo Serena di Lapigio i Kristijan Pavić/Foto S. GATTINI/ACI

Giangiacomo Serena di Lapigio za kormilom G Spota pobjednik regate



SPLIT Giangiacomo Serena di Lapigio za kormilom G Spota pobjednik je Swan Croatia Challengea, regate kojom je otvorena ClubSwan sezona regata ove godine. G Sport slavio je u svih pet jedrenja ispred talijanskih posada Cuordileonea (skiper Edoardo Ferragamo) i Fra Martine (Edoardo Pavesio). Na regati je nastupilo 10 posada iz 12 zemalja (Brazil, Hrvatska, Italija, Slovenija, Njemačka, Španjolska, Portugal, Velika Britanija, Irska, Mađarska, Norveška, Kanada)


– S pet pobjeda u pet jedrenja u Splitu smo imali jedriličarski tjedan iz snova. ACI se još jednom pokazao kao sjajan domaćin ClubSwan regate. Grad i ljudi su predivni, a to je još jedan velik razlog za ponovni dolazak na hrvatsku obalu. Osim regatavanja, uživali smo u sjajnom gostoprimstvu i prekrasnom gradu – rekao je Giangiacomo Serena di Lapigio.


– Htio bih se zahvaliti ACI-ju na sjajno organiziranoj regati koja je još jednom potvrdila uspješno partnerstvo ACI-ja i Nautor Swana. S vizurom starog grada, Split je bio prekrasna jedriličarska pozornica za naše okršaje na moru – dodao je drugoplasirani Edoardo Ferragamo.




Hrvatsku je predstavljala posada Go Racing sastavljena od studenata Pomorskog fakulteta u Splitu s kojima je prvi dan regate jedrio Ivica Kostelić.


– Drugu godinu zaredom ACI i Hrvatska ugostili su jedno od najboljih svjetskih regatnih natjecanja. Swan Croatia Challenge je jedriličarskim posadama ponudio najbolje od Jadrana. Osim sjajnih uvjeta za jedrenje, sudionici regate mogli su upoznati vrhunsku hrvatsku gastronomiju i kulturnu baštinu. Još jednom se pokazalo kako ovakvi sportski događaji puno pomažu u promociji naših turističkih aduta – rekao je predsjednik Uprave ACI-ja Kristijan Pavić.