Četvrtak, 16. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Lovre Korljan

Vratar je najjači adut Dubovca

Autor: Alen Plahinek

09.03.2024. 12:27
Vratar je najjači adut Dubovca

Foto: Mate Komina



Danas od 18:30 sati rukometaši Zadra 1954 branit će svoju utvrdu Mocire od momčadi iz okolice Karlovca, Dubovca-Gaze u sklopu 15. kola 1. HRL-Jug. Upravo su igrači iz okolice grada na četiri rijeke nanijeli vrlo jak udarac Zadranima u prvom međusobnom ogledu krajem listopada kada su slavili s 34:21. Svi u redovima zadarske momčadi uvjereni su kako je to bio samo loš dan “u uredu”, a prvo rješenje na lijevom krilu Lovre Korljan siguran je kako će danas priča biti potpuno drugačija.


– Taj susret protiv njih, jednostavno rečeno nismo se pojavili na terenu. Sve smo jasno definirali prije utakmice, dogovorili što i kako, međutim kada je krenuo susret dogovor je “pao u vodu”. Bila nam je to jako dobra lekcija, koju smo svi do jednoga savladali na teži način. Nadamo se “osveti” za taj poraz. Oni su nas jedini ponizili ove sezone i trebamo im vratiti za to. Trenirali smo dobro ovaj tjedan, svi smo na okupu i zdravi. Dobro smo ih prostudirali i ključ je kako ćemo se obrambeno postaviti jer od obrane kreće sve. Po meni najopasniji u njihovim redovima je vratar Horvat koji je vrlo iskusan i kvalitetan. S druge strane, najslabija karika mislim da su im krila, a tu su naši vratari Perić i Bijelić stvarno jako dobri tijekom cijele sezone – kazao je Korljan koji je treći strijelac Zadra ove sezone, a kako sam tvrdi “suhi list” bi mogao baciti u bilo koje doba dana ili noći.


– Iskreno, nisam znao za podatak da sam treći strijelac. Logično je da svatko želi zabiti gol, pogotovo ja kao krilo, nema puno razmišljanja, uvijek ideš zabiti, ali najvažnije je da svi igramo. Došlo je puno mlađih od mene u momčad ove sezone i napreduju vrhunski, što je najvažnije. Bude li išlo sve kako treba, ako ne ove, onda sljedeće sezone sigurno ćemo jako puno toga imati za reći.




Zadrani u ovaj susret ulaze nakon pobjede u gostima kod Rovinja (30:29) prošlog vikenda.


– Iznimno važna pobjeda, kako i za stanje na tablici, tako i za nas. Dobili smo još više samopouzdanja. Prvi puta ikad, koliko se ja sjećam, proveli smo dva dana negdje, dakle nismo išli samo na utakmicu i odmah doma, nego je to sve bilo ozbiljnije. To je donijelo puno toga dobroga za momčad generalno, još onda i pobjeda… Sve zajedno kad se zbroji nas je jako podiglo – zaključio je Korljan koji se Zadru pridružio početkom ove sezone nakon što je prošlu polusezonu odradio u Riboli iz Kaštela.