Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Treća NL Jug

Zadar brani prvo, Primorac lovi drugo mjesto u Unešiću

Autor: Juraj Vunjak

09.03.2024. 10:26
Zadar brani prvo, Primorac lovi drugo mjesto u Unešiću

Foto: Luka Jeličić



Novi vikend donosi novo kolo 3. NL- Jug, 18. po redu. Nekoliko derbija koji bi mogli biti ključni za bodovnu situaciju na ljestvici u nastavku lige igraju se ovog vikenda na terenima diljem Dalmacije. Vodeći Zadar, koji je u odličnoj formi u zadnje vrijeme, sutra od 15 sati traži nova tri boda u gostima kod Sloge iz Mravinaca. S obzirom na to da drugoplasirana Zagora igra protiv trećeplasiranog Primorca, Zadar ima priliku odvojiti se na potencijalnih šest bodova razlike i učvrstit poziciju lidera. Kapetan i vezni igrač Domagoj Muić uvjeren je u pobjedu svojeg kluba, ali tvrdi kako ne podcjenjuje protivnika.


– Znamo da se radi o vrlo neugodnom protivniku koji se voli nadigravati i stvarati prilike za pogodak. Ne otpisujemo nikoga, ali sam siguran da možemo do pobjede. Ne smijemo stajati, moramo nastaviti istim ritmom kao i do sada. Strpljivo čekamo kiks drugih momčadi, svaku priliku koja nam se pruži moramo iskoristiti kako bi ostali na prvom mjestu – kazao je Muić komentirajući trenutačnu situaciju na tablici.


Derbi kola


Sve oči bit će uprte u zasigurno najveći derbi ovog kola u kojem se susreću Zagora i Primorac danas od 15. Radi se o utakmici koja će odlučiti poziciju klubova u vrhu natjecanja. Ova dva kluba već su se sastala prošle godine u rujnu kada je Primorac slavio rezultatom 1:0. Trener Primorca Leo Šarić vjeruje u svoje igrače i cilja na tri boda.




– Idemo dati sve od sebe, ostaviti srce na terenu, kao što to uvijek činimo. Već smo igrali protiv Zagore, dobro ih poznajemo. radi se o kvalitetnoj i iskusnoj momčadi. Svaka utakmica nam je bitna, stoga idemo po maksimalan broj bodova. Svi igrači su zdravi, u odličnoj su formi. Možemo reći da sve ide po planu i da u klubu vlada odlična atmosfera – sumirao je Šarić.


Primorac pobjedom ima priliku zauzeti drugo mjesto na tablici i možebitno zaprijetiti Zadru u borbi za naslov prvaka. No, zna se da se na unešićkom Borovištu teško dolazi do bod(ova).


Borba za vrh


U sredini ljestvice situacija je također vrlo konkurentna. Bodovne razlike između klubova vrlo su male, stoga jedna pobjeda može potencijalno značiti pomak od nekoliko mjesta prema gore. Hrvatski vitez danas će od 15 sati drugi put igrati protiv GOŠK-a iz Kaštela, nakon što je posljednji susret u rujnu završio rezultatom 3:3. Momčad iz Posedarja vodila je do posljednjeg trenutka kada su Kaštelani u zadnjoj minuti uspjeli izjednačiti. Jakov Pinčić, vratar HV-a, govori kako su njegovi suigrači posebno motivirani za ovaj susret.


– Protiv GOŠK-a smo već igrali, imamo im što za vratiti. Zadnji put su nam zabili gol u 90. minuti i oduzeli dva vrijedna boda. Znamo da se radi o zahtjevnoj utakmici, ali mislim da nema razloga zašto ne bi izašli kao pobjednici. Dobili smo prošlu utakmicu protiv Sloge, stanje u klubu je odlično, nemamo nikakvih problema s ozljedama ili kartonima, a igrači su motivirani i u odličnoj formi- istaknuo je Pinčić.


Posedarci bi pobjedom u ovom susretu, ovisno o ishodima ostalih utakmica, mogli potencijalno zauzeti treće mjesto, čime bi na prva tri mjesta mogli biti sva tri kluba iz Zadarske županije.