Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Futsal Winter Fest

Volpi Kobal: Zadar diše za nogomet

Autor: Šime Ćurko

10.01.2024. 09:54
Volpi Kobal: Zadar diše za nogomet

Foto: Futsal winter fest



Zimski futsalski festival, službenog naziva Futsal Winter Fest, završio je pobjedom Autoservisa Ljubičić, momčadi koja je u finalu s 3:1 svladala Kontrol biro Teatro bar. Treći je Makako iz Dugopolja, a četvrto Sinjoretovo.


– Vidjelo se još jednom koliko naš grad diše za nogomet, mali nogomet i sport općenito. Zato smo i organizirali ovaj turnir – kaže Frane Volpi Kobal, uz Dina Kevrića i Vicu Gendu, jedan od organizatora, koji su prvi među jednakima u realizaciji ovog zahtjevnog projekta, koji je počeo 27. prosinca i na kojem su, ne računajući dvoboje veterana i revijalno natjecanje Četiri kantuna, odigrane 64 utakmice. Bez ijednog ozbiljnijeg incidenta. Napredak u odnosu na prošlu sezone je i broj gledatelja. U finalu ih je bilo oko dvije tisuće. U zadarskom sportu trenutačno samo košarkaški derbiji privlače više publike.


– Zadrani su prepoznali ono što radimo i podržali nas u tome. Bez njih turnir ne bi imao smisla. Zahvalni smo svakome tko je dolazio na utakmice, a zadnji dan je bila prilika kupnjom ulaznice po cijeni od dva eura sudjelovati u bogatoj tomboli, te pomoći liječenju naše dvogodišnje sugrađanke Nike Baždarić. Treba istaknuti i Grad Zadar, odnosno ŠC Višnjik, s kojim smo i dogovorili sve termine, kao i sve ostalo što ide uz korištenje dvorane.





Nagradni fond je bio devet tisuća eura, od čega su pobjednici osvojili pet tisuća, a finalisti dvije i pol tisuće.


– Imali smo podršku brojnih sponzora, s kojima smo zaokružili nagradni fond, realizirali pojedinačne i momčadske nagrade, kao i tombolu na kojoj je prva nagrada bila put u Milano i ulaznice za dvije osobe za utakmicu Milan – Inter. Atraktivan dobitak za sve koji vole nogomet.


Koliko je bilo zanimanje za turnir potvrđuje podatak da su prijave zaključene 15 prije isteka roka.


– Za sada ne planiramo povećavati broj momčadi jer pod ovakvim uvjetima fizički ne možemo organizirati više utakmica. Bilo je desetak momčadi koje su čekale hoće li netko odustati i otvoriti mjesto među 64 sastava, koji su nastupili u prvom kolu. Sve to potvrđuje da smo, premda je iza nas tek drugi turnir, prepoznati u Zadru, ali i šire jer su nastupale i momčadi iz drugih gradova.


Na završnoj večeri organiziran je i revijalni turnir Četiri kantuna, po uzoru na splitska Četiri kafića.


– Nastojimo razvijati i taj turnir kao dio finalne večeri. Odazvalo nam se dosta aktivnih i bivših nogometaša, bilo je i onih s estrade, odnosno iz javnog života. Neki od njih su igrali i na glavnom turniru. To i jest naša želja, da Winter Fest bude središnje okupljanje zadarskih nogometaša u razdoblju kada uglavnom nema ligaških natjecanja – zaključio je Volpi Kobal.


Subašić: Odlično iskustvo


Danijel Subašić, nekadašnja jedinica »vatrenih« nastupio je na turniru Četiri kantuna za sastav The Bar, koji je u finalu izgubio od Teatro bara. Kao i inače kada igra mali nogomet Subašić nije bio na golu.


– Uvijek smo tu kad treba pomoći i rado ćemo se odazvati ovakvim akcijama u kojoj smo željeli podržati i našu malenu sugrađanku Niku Baždarić. Nisam nastupio prošle sezone, ali sam vidio kako je bilo. Ove godine sam tu i odlično je iskustvo biti na ovom turniru, s igračima s kojima sam nekad igrao nogomet. Oduvijek sam volio mali nogomet, koji mi je poseban gušt – rekao je Subašić.



Turnir Antonio Jurjević


Volpi Kobal je kao član Humanitarne udruge Antonio Jurjević od početka uključen u organizaciju i tog malonogometnog turnira, koji se igra u drugoj polovici kolovoza i koji je, uz Ljetnu košarkašku ligu, godinama najposjećeniji amaterski sportski događaj u Zadru.


– Mogu ponosno reći da je Antonio Jurjević jedan od najvećih humanitarnih turnira u Hrvatskoj i pitanje je prestiža ne samo osvojiti ga, nego i nastupiti na njemu, premda nema novčanih nagrada. Vodi ga ekipa iz Udruge i tako čuvamo uspomenu na našeg prijatelja Antonija, velikog zaljubljenika u nogomet, koji nas je napustio 2017. godine. U ovih sedam godina napravilo se jako puno, sve na volonterskoj razini – kaže Volpi Kobal.